دوره 19، شماره 2 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی _ تابستان 1403 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari N, Zakariaee S S. Prevalence of Risks Associated with Medical Equipment in the Operating Room. Paramedical Sciences and Military Health 2024; 19 (2) :1-8
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-392-fa.html
نظری نرگس، ذکریایی سیدسلمان. بررسی شیوع مخاطرات مرتبط با تجهیزات درمانی در اتاق عمل. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1403; 19 (2) :1-8

URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-392-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.
2- گروه فیزیک پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران. ، salman_zakariaee@yahoo.com
چکیده:   (563 مشاهده)

مقدمه: پرسنل مراکز درمانی  به عنوان افرادی که عهده دار مراقبت از بیماران هستند، همواره در معرض آسیب  با وسایل نوک تیز و آلوده  می باشند  که بسیاری  از خطرات شغلی  به ویژه  عفونت های منتقله از راه خون  را در پی دارد. در این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی آسیب  های ناشی از برخورد با وسایل چرخ دار مخصوص جابجایی و اشیاء تیز و برنده در پرسنل اتاق عمل مراکز درمانی  شهر ایلام  مورد مطالعه قرار گرفت. 

مواد و روش ها:  در این مطالعه فرم گردآوری اطلاعات توسط110 نفر از پرسنل اتاق عمل در 6 ماهه ی دوم سال 1398 تکمیل گردید. پرسشنامه مورد استفاده شامل دو بخش بود که بخش اول اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم اطلاعات مربوط به رخداد آسیب ها می باشد. برای بیان اهداف توصیفی از فراوانی و نیز میانگین (و انحراف معیار) بر حسب نوع متغیر و در تعیین اهداف تحلیلی از آزمون Mann-Whitney و Kruskal-Wallis  استفاده شد.

یافته ها: از افراد شرکت کننده در مطالعه  33 نفر در 6 ماه ی گذشته ی دچار آسیب شده اند که به طور متوسط بین 1 تا 5 آسیب را تجربه کرده اند (%73/6).  مخاطرات آسیب با اجسام تیز و برنده دارای نمره 0/56± 1/9و نمره آسیب ناشی از برخورد با وسایل چرخ دار مخصوص جابجایی0/98±2/44 می باشد. برای سن فقط ارتباط معنی داری با وقوع آسیب در 6 ماه گذشته مشاهده شد (0/005 p =) به صورتی که با افزایش سن پرسنل میزان وقوع آسیب در 6ماه گذشته به صورت معنی داری کاهش یافته بود. بین مدرک تحصیلی با آسیب ناشی از برخورد با وسایل چرخ دار مخصوص جابجایی (0/025p= ) و آسیب های ناشی از سوزن سرنگ  (0/026p=) رابطه ی معنی داری مشاهده شد. سطح تحصیلات با آسیب ناشی از سوزن بخیه (0/002p=) و برخورد با وسایل چرخ دار مخصوص جابجایی (0/023p=) رابطه ی معنی داری داشت.

نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده آسیب پرسنل اتاق عمل در اثر برخورد با وسایل چرخ دار مخصوص جابجایی و اجسام تیز وبرنده، نسبتا کم می باشد. اما برگزاری دوره های آموزشی جهت افزایش اگاهی و اهتمام کارکنان در مقابله با مخاطرات بیماری های منتقله از راه خون الزامی به نظر می رسد.

متن کامل [PDF 546 kb]   (283 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1402/10/11 | پذیرش: 1402/11/10 | انتشار: 1403/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی می باشد.

© 2015 All Rights Reserved | Paramedical Sciences and Military Health