دوره 17، شماره 1 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( بهار 1401) 1401 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 57-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

poursoleiman L, Sadeghi M. The Virtual Education of Health Care Providers in the Corona Epidemic Period, Point of View, Challenges and Approaches. Paramedical Sciences and Military Health 2022; 17 (1) :48-57
پورسلیمان لیلا، صادقی مجتبی. آموزش ارائه دهندگان خدمات بهداشتی از راه دور در دوران همه گیری کرونا؛ دیدگاه ها، چالشها و راه کارها. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1401; 17 (1) :48-57

1- گروه فوریت پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران ، moonlighlp1358@gmail.com
2- گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران
مقدمه: همه ­گیری کووید19 بزرگ­ترین چالشی بود که باعث شد سیستم ­های آموزشی در جهان با آن دست و پنجه نرم کنند. دانشگاه های علوم پزشکی دانشجویان را از محیط بالینی و دانشگاه خارج و به سمت آموزش مجازی هدایت کردند. این گذار ناگهانی به ویژه در رشته ­های وابسته به بالین همچون پرستاری با چالش­ های زیادی همراه شد.

مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع مروری بوده و از مقالات فارسی و انگلیسی موجود در  بانک­های اطلاعاتی داخلی  SID ، Magiran و خارجی Google Scholar، Scopus،Science Direct ،PubMed ،Proquest  با استفاده ازکلمات کلیدی آموزش مجازی، آموزش الکترونیک، آموزش تحت وب، کووید19، پرستاری و سایر کلمات کلیدی مرتبط به همراه معادل انگلیسی آن در بازه زمانی 2013 - 2020   استفاده شد.

یافته­ ها: در این مقاله نظرات، مزایا و محدودیت ­ها و راه کارهای موجود بر سر راه آموزش مجازی  مورد توجه قرار گرفت. از مزایای آن انعطاف­ پذیری یادگیری و بستر مناسب یاددهی-یادگیری می­ توان نام برد. و برخی چالش­ های آموزش مجازی در سه طبقه زیرساخت­ های آموزش مجازی، فرآیند آموزش و ارزشیابی مجازی، اخلاق و امنیت اطلاعات دسته­ بندی گردید. راهکارهای موجود نیز در حیطه آموزشی  و ساختاری بود که مورد بررسی قرار گرفت.

بحث و نتیجه­ گیری: ایجاد آمادگی در ابعاد مختلف سیستم آموزشی نیازمند برنامه­ ریزی دقیق است. اکنون زمان مناسبی است که با تقویت ساختارها و تکنولوژی­ های ضروری و اصلاح فرایندهای آموزشی و ارزشیابی و آموزش اساتید و دانشجویان وضعیت تهدید آمیز کنونی را به فرصت تبدیل کرده و گام بلندی در راه توسعه سیستم ­های آموزشی و ادغام آن با سیستم آموزش مجازی برداشته شود.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1401/4/12 | پذیرش: 1401/5/1 | انتشار: 1401/7/10