دوره 17، شماره 1 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( بهار 1401) 1401 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 71-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

rezaie nezhad Z, donyayi M. Bladder Shift Due to Constipation: Case Report Zohre Rezaie. Paramedical Sciences and Military Health 2022; 17 (1) :67-71
رضائی نژاد شاندیز زهره، دنیائی مریم. گزارش یک مورد از شیفت مثانه به دلیل یبوست. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1401; 17 (1) :67-71

1- گروه هوشبری، دانشکده پیراپزشکی، واحد علوم پزشکی مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
2- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، واحد علوم پزشکی مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران ، m.donyayi@yahoo.com
 مقدمه: یبوست یک مشکل شایع گوارشی است که به شکل قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد تاثیر گذار می باشد. اتساع رکتوم در اثر یبوست می تواند سبب انسداد خروجی مثانه  شود؛  لذا در این گزارش یک مورد از شیفت مثانه به دلیل یبوست ارائه می شود.

گزارش مورد: بیمار نوجوان 14 ساله ای که در 9 سالگی دچار یبوست خفیف شده و برای دفع مدفوع مجبور به زور زدن
بوده و این مورد تا سن 14 سالگی ادامه داشته و جهت درمان از داروهای ملین طبق دستور پزشک استفاده می کرده است. 3 ماه قبل از مراجعه به بیمارستان در شهریور ماه نیز به دلیل درد سمت راست شکم و تهوع به بیمارستان مراجعه داشته و پس از رد آپاندیسیت، بیمار انما گردیده و پس از دفع مدفوع تهوع نیز رفع گردیده و با دستور دارویی ادامه ملین، بیمار ترخیص گردیده بود. آخرین بار با علائم کاهش وزن و درد شدید و لمس و رویت توده سفت شکم در سمت راست و بی اشتهایی به بیمارستان مراجعه کرده و در شرح حال بیمار، سابقه یبوست از یک ماه قبل که هر سه روز دفع نداشته و بعد از سه روز دفع نرمال بوده و سابقه خون در مدفوع، تب و لرز، استفراغ، تهوع، ملنا و خون ریزی از مقعد نیز نداشته است. در سونوگرافی تصویر توده کیستیک حجیم در شکم و لگن مشهود بود به طوری که از ناحیه ساب دیافراگماتیک (subdiaphragmatic) داخل لگن امتداد داشت و هیدرونفروز (Hydronephrosis) و اتساع حالب دو طرفه گزارش شده بود و علائم بالینی و تست های آزمایشگاهی زمینه را برای تایید تشخیص سارکوما(Sarcoma) فراهم کرده بود که پس از عمل جراحی نتیجه مطرح کننده شیفت مثانه به دلیل یبوست بود.
بحث و نتیجه گیری: شناخت عوامل موثر و پیامدهای نادر یبوست اهمیت به سزایی در درمان و بهبود بیماران دارد شیفت مثانه
به دلیل یبوست از عوارض نادر آن می باشد که بررسی دقیق تر در این زمینه را می طلبد.
واژه‌های کلیدی: یبوست، مجاری ادراری، تشخیص
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: مقالات کامل