دوره 12، شماره 4 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (زمستان 1396) 1395 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

sadeghi V, amini K. The Molecular Prevalence of stx1, stx2 and eaeA and hly Genes from Escherichia Coli Isolated from Fecal Specimens of Rafsanjan Health Centers Using Multiplex PCR. Paramedical Sciences and Military Health 2017; 12 (4) :9-15
صادقی ونوس، امینی کیومزث. شیوع مولکولی ژن‌های stx1, stx2, eae A, hly از اشریشیاکلی جداشده از نمونه های مدفوع مراکز درمانی شهر رفسنجان با روش MultiplexPCR. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1395; 12 (4) :9-15

1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران ، dr_kumarss_amini@yahoo.com
زمینه و هدف: اشریشیاکلی فلورنرمال مجاری گوارشی بیشتر جانوران و نیز انسان است. اغلب سویه های باکتری، بیماری‌زا نیستند اما بعضی سویه­های پاتوژنیک می­توانند موجب انواعی از بیماری­های روده‌ای و خارج روده­ای شوند، که عفونت‌های ایجاد شده ناشی از مصرف آب و غذای آلوده می­باشد. هدف از این مطالعه با توجه به اهمیت بهداشت عمومی و شناسایی عوامل حدت باکتری اشریشیاکلی، ارزیابی شیوع ژن‌های stx1 و stx2 و eaea و hly در نمونه‌های مدفوع انسانی ضروری می‌باشد.
مواد و روش­ها: در این پژوهش 55 نمونه مدفوع انسانی دارای علائم اسهال، از بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) رفسنجان و چند آزمایشگاه تشخیص طبی خصوصی این شهر جمع آوری شد و پس از غنی‌سازی و جداسازی باکتری و استخراج DNA ژن‌های Stx1 و Stx2 و eaeA  و hly با روش Multiplex PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته‌ها: بر طبق نتایج آزمون مولکولی از مجموع 55 نمونه انسانی، در 10 نمونه (1/18%)  ژن Stx2  و 3 نمونه (45/5%) ژن Stx1 شناسایی شد. سایر ژن‌ها eae A, hly در هیچ یک از نمونه­ها ردیابی نگردید.
نتیجه‌گیری: تشخیص سویه های اشریشیاکلی با روش‌های مولکولی بسیار دقیق و با سرعت انجام می‌گردد بررسی ژن‌های ذکر شده در منابع مختلف دیگر و بررسی پروفایل آنتی بیوتیکی پیشنهاد می‌گردد.

متن کامل [PDF 8774 kb]   (1952 دریافت)
دریافت: 1396/9/3 | پذیرش: 1397/1/20 | انتشار: 1397/2/17