babaei K, Rasouli A. Evaluation of Antibacterial Properties of Different Concentrations of Pecanum Harmala Ethanolic Extract on Some Standard Gram-Positive and Gram-Negative Bacteria in Vitro. Paramedical Sciences and Military Health 2020; 15 (3) :1-7
URL:
http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-238-fa.html
بابایی خاطره، رسولی احمد، کاظم پور نازنین. بررسی خواص آنتی باکتریال غلظتهای مختلف عصاره اتانولی اسپند(Peganum harmala) بر روی برخی از باکتری های استاندارد گرم مثبت و منفی در شرایط آزمایشگاهی. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1399; 15 (3) :1-7
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-238-fa.html
1- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، khaterehbabaei2021@gmail.com
2- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
3- گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران، تهران، ایران
چکیده: (1846 مشاهده)
مقدمه : امروزه به دلیل افزایش مقاومت دارویی باکتری ها به داروهای رایج درمانی، یافتن مواد ضد میکروبی جدید با دسترسی آسان، طبیعی و با عوارض کمتر، حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره اتانولی اسپند بر فعالیت برخی از باکتری های استاندارد در شرایط آزمایشگاهی میباشد.
مواد و روش ها :پس از جمع آوری گیاهان و تایید نام علمی آن توسط گیاه شناسان سازمان جهاد کشاورزی ، عصاره اسپند به روش تقطیر سوکسوله استخراج و غلظت های مختلف از عصاره تهیه شد. سپس MIC و MBC عصاره روی باکتری های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا با روش های رقت در براث و انتشار چاهکی در آگار تعیین گردید. آزمایش فوق 5 مرتبه جهت کاهش خطای آزمایش تکرار شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد.
یافته ها : یافته ها نشان دادند عصاره اتانولی اسپند از رشد باکتری های گرم مثبت در مقایسه با باکتری های گرم منفی در غلظت های بالا جلوگیری می کند .
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که می توان اسپند را از گروه گیاهان دارویی با خواص آنتی باکتریال در نظر گرفت که پس از ارزیابی اثرات آن ها در شرایطin vivo و مشخص نمودن مواد موثره ، آن را به عنوان جایگزینی برای داروهای شیمیایی معمول در درمان عفونت ها به کار برد .
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مقالات کامل دریافت: 1399/10/29 | پذیرش: 1399/11/30 | انتشار: 1399/9/30