دکتر فوزیه رفعتی، آقای فرزاد عباس زاده، دکتر محبوبه برسم،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( پاییز ۱۴۰۰) ۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه: آکنه شایع ترین شرایط درماتولوژیکی در سراسر دنیاست که به طور تقریبی همه افراد را برای یک بار در زندگی مبتلا میسازد.. پیامدهای این بیماری فراتر از نشانههای اندکی است که بر چهره فرد ظاهر میشود. اهمیت این بیماری نباید نادیده گرفته شود؛ زیرا این بیماری می تواند اثرات نامطلوب روانی و اجتماعی زیادی برای فرد مبتلا به دنبال داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی دانش و نگرش نوجوانان جنوب ایران در مورد آکنه در سال ۲۰۱۹ میباشد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی و از نوع مقطعی میباشد که در سال ۲۰۱۹ بر روی ۳۵۱ نفر از دانش آموزان دوره متوسطه جنوب ایران که به روش نمونه گیری طبقهای انتخاب شدند، انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه محقق ساخته جهت بررسی دانش و نگرش نسبت به آکنه بود که از طریق خود گزارش دهیی تکمیل گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ آنالیز شد. سطح معنادار کمتر از ۰/۰۵ در نظر گرفته شد.
یافتهها: میانگین نمره دانش و نگرش نسبت به آکنه به ترتیب ۳,۶ ± ۳ /۱۱ (محدوده ۲۷-۰) و ۳.۶ ± ۸ /۲۲ (محدوده = ۳۲-۸) بود. میزان دانش در رابطه با آکنه در ۹.۱٪ درصد کم ، در ۸۷.۲٪ متوسط و در ۳.۷٪ درصد بالا گزارش شد. میزان نگرش در رابطه با آکنه در ۴.۸٪ مطلوب، در ۸۲.۸٪ متوسط و در ۱۲.۴٪ درصد ضعیف گزارش شد. میانگین نمرات نگرش در هر دو جنس مشابه بود، اما میانگین نمرات دانش در دختران به میزان معناداری بالاتر از پسران گزارش گردید (۰.۰۱۵=P).
بحث و نتیجهگیری: در مجموع نتایج حاصل از این مطالعه نشان دادند که دانش و نگرش دانش آموزان در رابطه با آکنه ولگاریس به طور عمده در حد متوسط می باشد و با توجه به نتایج به دست آمده توصیه میشود که برنامه ریزی و اقدامات لازم در مورد ارتقاء سطح دانش و نگرش دانش آموزان دبیرستانی در رابطه با آکنه ولگاریس در جنوب ایران فراهم گردد.