مقدمه: پیشرفت روزافزون علم پزشکی به خصوص ابداع شیوههای جدید در تشخیص و درمان و همچنین پیشرفت فناوری و صنایع پزشکی و ورود این فناوریها به سلامت کشور، تغییرات وسیعی را در نظام ارائه خدمات سلامت ایجاد نموده است. لذا ضروری است ارزش نسبی خدمات سلامت با چنین پیشرفتهایی هماهنگ و همگام گردد. نظر به اهمیت موضوع و تأثیر جدی آن بر درآمدهای واحدهای ارائه کننده خدمت و هزینههای نظام سلامت در بخشهای مختلف، این پژوهش به بررسی نظرات کاربران از کتاب تعرفه گذاری جدید که در مهرماه سال93 در تمامی بیمارستانها لازمالاجرا گردید، میپردازد.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد که در آن60 نفر از پرسنل کادر درمانی شامل جراحان و کارکنان واحد ترخیص بیمارستانهای ارتش در شهر تهران مورد بررسی قرار گرفتند. نمونهها بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه خود ساخته بود که اعتبار و روایی آن توسط اساتید و کارشناسان خبره مورد تائید قرار گرفت. جهت ارائه شاخصهای آماری، جداول و نمودارها از نرم افزار آماری spss18 استفاده گردید.
یافتهها: با توجه به ارزیابی صورت گرفته نتایج پژوهش حاکی از آن است که 0/50 درصد کاربران از ساختار کتاب تعرفه جدید رضایت،7/36درصد نظر متوسط و 4/13درصد کاربران از ساختار کتاب تعرفه جدید ناراضی بودند ،همچنین 35درصد کاربران از سهولت استفاده از کتاب رضایت،3/38درصد نظر متوسط و 7/26درصد کاربران از سهولت استفاده از کتاب تعرفه جدید ناراضی بودند. 4/23درصد کاربران از محتوای کتاب تعرفه جدید رضایت،3/31درصد نظر متوسط و 3/45 درصد کاربران از محتوای کتاب تعرفه جدید ناراضی بودند.
بحث و نتیجه گیری: به نظر میرسد خطاهای موجود درکتاب تعرفه گذاری جدید کاهش یافته و کتاب تعرفه تدوین شده در سال93 از رضایت نسبی کاربران برخوردار بوده اما هنوز تعداد قابل توجهی از مشتریان داخلی یعنی ارائه کنندگان خدمات سلامت،پزشکان و پرسنل حوزه درمان از محتوای کتاب تعرفه جدید ناراضی بوده و برخی کاربران معتقد بودندکه کتاب تعرفه جدید نتوانسته عدالت بین رشتهای را بهطور کامل پیاده سازی کند بنابراین در مراحل بعدی باید در جهت اصلاح نقاط ضعف کتاب تعرفه جدید و اصلاح نظام پرداخت کشور اقدام گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |