مقدمه: بیماریهای قلبی-عروقی (Cardiovascular disease (CVD)) مهمترین علت مرگ و میر و ناتوانی در کشور های پیشرفته و در کشور های در حال پیشرفت هستند. اهمیت نقش تغذیه در پیشگیری و کاهش بیماری های مزمن غیر قابل انکار است. این مطالعه به بررسی ارتباط "شاخص تغذیه سالم، 2015 " (Healthy Eating Index, 2015) با بیماری های قلبی- عروقی در مراجعین به بیمارستان های ارتش در سال 1401می پردازد.
مواد و روشها: این مطالعه، یک بررسی مورد شاهدی میباشد که بر 119 بیمار مبتلا به بیماری قلبی- عروقی (گروه مورد) و 239 بیمار غیر مبتلا به بیماری های قلبی عروقی (گروه شاهد) مراجعه کننده به بیمارستانی در شهر اصفهان انجام شد. اطلاعات فردی شامل اطلاعات دموگرافیک، شیوه زندگی و خصوصیات تن سنجی افراد شرکت کننده جمع آوری شد. وضعیت تغذیه با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک (FFQ) (شامل 178 ماده غذایی) توسط مصاحبه حضوری تکمیل و دریافت مواد غذایی و شاخص تغذیه سالم، 2015 (HEI,2015) محاسبه گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که گروه مورد (مبتلا به بیماری های قلبی -عروقی) به طور معنی داری، نمایه توده بدنی بالاتر، تعداد ساعات خواب کمتر، قند خون ناشتا بالاتر، دریافت چربی بالاتر، دریافت فیبر محلول و غیر محلول و امتیاز شاخص تغدیه سالم کمتری بودند. افرادی که در پنجک های بالاتر HEI قرار داشتند، احتمال داشتن بیماری های قلبی- عروقی در آن ها کمتر بود (به عنوان مثال 01/0 = OR برای پنجک اول(Q1)، 3/0= OR برای Q3 و 1= OR برای Q5 و 001/0> p).
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که امتیاز بالاتر HEI,2015 در ارتباط با خطر کمتر بیماری های قلبی- عروقی می باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |