دوره 19، شماره 3 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( پاییز 1403) 1403 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 14-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S H, Kazemi Glougahi , M H, Sadeghi S, Shahriari A, Zali M E, Dabbagh Moghaddam A, et al . Studying the Relationship between the "Healthy Nutrition Index, 2015" and Cardiovascular Diseases (Case-Control Study). Paramedical Sciences and Military Health 2024; 19 (3) :7-14
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-450-fa.html
موسوی سیدحسین، کاظمی گلوگاهی محمدحسن، صادقی شهریار، شهریاری علیرضا، زالی مراد اسماعیل، دباغ مقدم آراسب، و همکاران. و همکاران.. بررسی ارتباط "شاخص تغذیه سالم، 2015 " با بیماری‌های قلبی- ‌‌عروقی (مطالعه مورد شاهدی). علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1403; 19 (3) :7-14

URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-450-fa.html


1- گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
2- گروه پزشکی اجتماعی ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
3- گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
4- گروه مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
5- مرکز تحقیقات تغذیه و سلامت غذا، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
6- گروه آموزش و پژوهش، مرکز عالی بهداشت و درمان نزاجا، تهران، ایران.
7- مرکز تحقیقات تغذیه و سلامت غذا، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران. ، s.hadinu@yahoo.com
چکیده:   (84 مشاهده)

مقدمه: بیماریهای قلبی-عروقی (Cardiovascular disease (CVD)) مهمترین علت مرگ و میر و ناتوانی در کشور های پیشرفته و در کشور های در حال پیشرفت هستند. اهمیت نقش تغذیه در پیشگیری و کاهش بیماری های مزمن غیر قابل انکار است. این مطالعه به بررسی ارتباط "شاخص تغذیه سالم، 2015 " (Healthy Eating Index, 2015) با بیماری های قلبی- عروقی در مراجعین به بیمارستان های ارتش در سال 1401می پردازد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه، یک بررسی مورد شاهدی می­باشد که بر 119 بیمار مبتلا به بیماری قلبی- عروقی (گروه مورد) و 239 بیمار غیر مبتلا به بیماری های قلبی عروقی (گروه شاهد) مراجعه کننده به بیمارستانی در شهر اصفهان انجام شد. اطلاعات فردی شامل اطلاعات دموگرافیک، شیوه زندگی و خصوصیات تن سنجی افراد شرکت کننده جمع آوری شد. وضعیت تغذیه با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک (FFQ) (شامل 178 ماده غذایی) توسط مصاحبه حضوری تکمیل و دریافت مواد غذایی و  شاخص تغذیه سالم، 2015 (HEI,2015) محاسبه گردید.
یافته ها:  نتایج نشان داد که گروه مورد (مبتلا به بیماری های قلبی -عروقی) به طور معنی داری، نمایه توده بدنی بالاتر، تعداد ساعات خواب کمتر، قند خون ناشتا بالاتر، دریافت چربی بالاتر، دریافت فیبر محلول و غیر محلول و امتیاز شاخص تغدیه سالم کمتری بودند. افرادی که در پنجک های بالاتر HEI قرار داشتند، احتمال داشتن بیماری های قلبی- عروقی در آن ها کمتر بود (به عنوان مثال 01/0 = OR برای پنجک اول(Q1)، 3/0= OR برای Q3 و 1= OR برای Q5 و 001/0> p).
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که امتیاز بالاتر  HEI,2015 در ارتباط با خطر کمتر بیماری های قلبی- عروقی می باشد.
 

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1403/4/15 | پذیرش: 1403/5/25 | انتشار: 1403/7/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی می باشد.

© 2015 All Rights Reserved | Paramedical Sciences and Military Health