Raei Mehneh M, Kimiafar K, Mousavi Baigi S F, Marouzi P, Mousavi A S, Sarbaz M. The Effect of Self Care Application Breast Cancer Patients :A Systematic Review in Clinical Trials. Paramedical Sciences and Military Health 2024; 19 (1)
URL:
http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-400-fa.html
راعی مهنه مرضیه، کیمیافر خلیل، موسوی بایگی سیده فاطمه، معروضی پرویز، موسوی عاطفه سادات، سرباز معصومه. بررسی تأثیر استفاده از اپلیکیشن موبایل بر مدیریت عوارض شیمیدرمانی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلابه سرطان پستان : یک مرور نظام مند. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1403; 19 (1)
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-400-fa.html
1- گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران و دانشجوی کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3- گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، sarbazm@mums.ac.ir
چکیده: (303 مشاهده)
مقدمه: کیفیت زندگی، عملکرد فیزیکی و عملکرد روانی در زنان مبتلا به سرطان پستان که شیمی درمانی دریافت کردهاند، ضعیف گزارش شده است. بنابراین، روش پیگیری مناسب ضروری است. این مرور نظام مند با هدف بررسی تأثیر پزشکی از راه دور با استفاده از اپلیکیشن موبایل در مدیریت عوارض شیمی درمانی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
مواد و روشها: یک مرور نظاممند، در مطالعات کارآزمایی کنترلشده تصادفی، با جستجوی کلیدواژهها در عنوان، چکیده در پایگاه دادههای علمی معتبر Embase، Web of Science،Scopus، PubMed در یک فوریه 2024 مورد جستجو قرار گرفت. در این مطالعه، از دستورالعملها و موارد ترجیحی مطالعات مرور نظاممند (PRISMA) پیروی شد. مطالعات کارآزماییهای کنترل شده تصادفی که از پزشکی از راه دور با استفاده از اپلیکیشن موبایل برای مدیریت عوارض شیمیدرمانی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلابه سرطان پستان استفاده میکردند و متن کامل آنها به زبان انگلیسی در دسترس بود، بدون محدودیت زمانی بهعنوان معیارهای ورود در نظر گرفته شدند.
یافتهها: از 16 مطالعه ورودی ، 12 مطالعه (75 درصد)، بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی و کاهش عوارض جانبی و خودمدیریتی بیماران مبتلا به سرطان پستان در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. با این حال، در 4 مطالعه (25 درصد)، تفاوت معنی داری بین گروه کنترل و مداخله از نظر بهبود کیفیت زندگی مشاهده نشد. در 3مورد از مطالعات وارد شده (19 درصد)، اگرچه کیفیت زندگی بیماران در گروه مداخله به طور قابل توجهی نسبت به گروه کنترل بهبود یافت اما در رابطه با میزان افسردگی و اضطراب گروه کنترل و مداخله هیچ تفاوت آماری معنیداری مشاهده نشد.
نتیجهگیری: یافتههای حاصل از این مرور نظاممند تأیید میکنند که رویکردهای پزشکی از راه دور پتانسیل بالقوه موثری در مقایسه با درمان های حضوری سنتی در مدیریت عوارض شیمی درمانی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان باشند. این رویکردهای گسترده ممکن است موانعی مانند فاصله، زمان و هزینه را به حداقل برساند همچنین با افزایش بهبود دانش بیماران با ارائه توصیههای خودمراقبتی و فعالسازی نقش بیماران در فرآیند مراقبت سبب بهبود سلامت بازماندگان سرطان پستان شود.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مقالات کامل دریافت: 1403/1/5 | پذیرش: 1403/4/16 | انتشار: 1403/6/11