مقدمه: دوران بارداری یکی از مهمترین و پرمخاطره ترین دوران زندگی مادر و جنین است؛ لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش های دوران بارداری بر شاخص سلامت نوزادان و روند زایمان در مادران باردار انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسو کور در سال 1397 بر روی 187 نفر از زنان باردار انجام شد، نمونه به روش مبتنی برهدف انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمون وکنترل تقسیم شدند. گروه آزمون به مدت 8 جلسه 1.5 ساعته با تناوب تقریبا هر سه هفته یکبار در کلاس های آموزشی آمادگی برای زایمان شرکت کردند و گروه کنترل مراقبت های معمول دوران بارداری را دریافت نمودند. برای جمع اوری داده ها از پرسش نامه اطلاعات فردی، برگه ثبت شاخص های فیزیولوژیک، فرم پارتوگراف و ترازو جهت توزین نوزاد استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS(نسخه16) وآزمونه ای آماری آزمون کای و اسکوئر،تی مستقل و من ویتنی صورت گرفت.
یافته ها: نتایج آماری نشان داد که در وزن هنگام تولد، دور سر، قد نوزاد و آپگار دقیقه اول و پنجم تفاوت آماری معناداری بین دو گروه وجود ندارد. طول مدت زایمان نشان داد که طول مرحله اول در گروه آزمون13±184/92 و در گروه کنترل 14±252/58 بود که از نظر آماری معنی دار می باشد(0/002=P) ولی در طول مرحله دوم و سوم زایمان تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.
بحث و نتیجه گیری: برگزاری کلاس های دوران بارداری سبب کاهش طول مدت زایمان می شود، لذا پیشنهاد می گردد این کلاس ها به طور گسترده تری درمراکز مراقبت بارداری و زایمان تشکیل گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |