دوره 16، شماره 1 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( بهار 1400) 1400 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 31-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

delkosh A, movahedi Y. The Effectiveness of Emotion-focused Couple Therapy on Resilience and Cognitive Fusion in Couples Seeking Divorce. Paramedical Sciences and Military Health 2021; 16 (1) :24-31
دلخوش ایسان، موحدی یزدان. اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار بر تاب آوری و آمیختگی شناختی در زوجین متقاضی طلاق. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1400; 16 (1) :24-31

1- گروه مشاور خانواده، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، psychologyclinical1994@gmail.com
2- دکترای تخصصی علوم اعصاب شناختی، تبریز، ایران
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف اثربخشی اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار بر تاب آوری و آمیختگی شناختی در زوجین متقاضی طلاق شهر تبریز انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش از نوع طرح های نیمه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه زوجین متقاضی طلاق شهر تبریز در سال 1399 بودند که به صورت هدفمند 30 نفر از آنها انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های تاب آوری و آمیختگی شناختی و پروتکل زوج درمانی هیجان مدار استفاده شد. اطلاعات جمع ­آوری شده به کمک روش های آماری توصیفی میانگین و انحراف معیار و روش های آماری استنباطی تحلیل کوواریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد که زوج درمانی هیجان مدار باعث افزایش تاب آوری و کاهش آمیختگی شناختی می شود که در سطح P<./.1 معنادار می باشد.
بحث و نتیجه گیری: مبتنی بر نتایج به دست آمده از این پژوهش می توان از روش زوج درمانی هیجان مدار به عنوان مداخله ای موثر برای زوجین متقاضی طلاق استفاده نمود.

دریافت: 1400/2/11 | پذیرش: 1400/7/17 | انتشار: 1400/3/30