1- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، akbari.r@umsu.ac.ir
چکیده: (2726 مشاهده)
چکیده
مقدمه:امروزه با افزایش جمعیت وگسترش شهرها، تولید پسماندهای بیمارستانی افرایش یافته و تبدیل به یک چالش بزرگ شده است. اگراین افزایش کنترل نشود منجر به بروز فاجعه زیست محیطی خواهد شد. روش های مختلفی برای دفع پسماندهای بیمارستانی پیشنهاد شده اند. هدف ما در این مطالعه آشنایی با انواع پسماندهای بیمارستانی و روش های دفع آن ها است.
مواد و روش ها: دراین مطالعه مروری، مقالات سه سال اخیر در پایگاه های علمی pubmed،Scopus ،SID و برخی از منابع کتابخانه ای مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات علمی مورد نیاز جمع آوری و مورد بحث و نتیجه گیری قرار گرفته است.برای جستجوی مقالات از کلمات کلیدی منفرد و ترکیبی مانند،(waste management) ،(infectious) ،(waste)،( Wate disposal methods)، (infectious medical waste) استفاده گردید.
یافته ها: پسماندهای بیمارستانی به گروه های مختلف دسته بندی شده اند، برای دفع آن ها از روش های مختلف مانند حرارت خشک، حرارت مرطوب، ضد عفونی شیمیایی، دفن در زمین و روش سیال فوق بحرانی دی اکسید کربن استفاده می شود. هر کدام از این روش ها معایب و مزایایی دارند. از این میان روش سیال فوق بحرانی دی اکسیدکربن یک روش بسیار مؤثر در برابر میکروارگانیسم ها است و از نظر هزینه بهره برداری، از هزینه کمی برخوردار است.
بحث و نتیجه گیری: روش های ارائه شده برای دفع پسماندهای بیمارستانی بسیار متنوع هستند، انتخاب روش مؤثر، بستگی به نوع و مقدار پسماند و شرایط اقتصادی-اجتماعی یک کشور دارد. با برنامه ریزی منظم، مدیریت صحیح، استفاده از روش مناسب دفع و ارائه آموزش های کافی به مردم و مسئولان بیمارستان ها، میتوان دفع پسماندهای بیمارستانی را مدیریت کرد. برای یافتن یک روش دفع پسماند مناسب و سازگار با شرایط محیطی، اقتصادی و اجتماعی کشور، نیاز است مطالعات بیشتری انجام گیرد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مقالات کامل دریافت: 1399/11/5 | پذیرش: 1400/2/26 | انتشار: 1399/12/30