دوره 14، شماره 1 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (بهار 1398) 1398 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 55-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Darb Emamie A, Rajabpour M, Ghorbani M, Mohajeri Iravani M. Evaluation of new microbiological methods in the diagnosis of bloodstream infections. Paramedical Sciences and Military Health 2019; 14 (1) :39-55
درب امامیه امیر، رجب پور محمدرضا، قربانی مهدی، مهاجری ایروانی مژگان. بررسی و ارزیابی روش های نوین آزمایشگاهی در تشخیص عفونت های دستگاه گردش خون. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1398; 14 (1) :39-55

1- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران ، m.ghorbani@ajaums.ac.ir
3- گروه هوشبری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
مقدمه: تشخیص سریع و آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی عوامل ایجاد کننده عفونت­های سیستم گردش خون برای آغاز فوری درمان ضد میکروبی موثر ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی و بحث در مورد داده های تجربی، مزایا و معایب تکنولوژی ها و پیشرفت های اخیر روش های نوین آزمایشگاهی در تشخیص عفونتهای دستگاه گردش خون می باشد، که شناخت و درک آنها می تواند دیدگاه های جدیدی را برای بهبود، تشخیص و درمان بیماران مبتلا به سپتی سمی و تشخیص عفونت فراهم کند.
مواد و روش­ها: مطالعه حاضر یک مقاله مروری بوده که اطلاعات مورد نیاز با جستجو در پایگاه­ها و منابع اطلاعاتی معتبر شامل: pubmed، schopus، google scholar، SID و magiran استخراج گردیده است.
نتایج: بصورت کلی در مطالعات بررسی شده می­توان به این نتیجه رسید که هنوز هم مشکلات و محدودیت­هایی در استفاده از روش­های تشخیصی نوین برای شناسایی عوامل موجود در عفونت سیستم گردش خون وجود دارند. از جمله این محدودیت ها می­توان به عدم وجود تجهیزات و لوازم جدید در آزمایشگاه­ها و همچنین نبود پرسنل و نیروی متخصص کافی در همه بیمارستان­ها و مراکز درمانی اشاره کرد. همچنین در مطالعات بررسی شده، در حوزه مدیریت هزینه­ها و استفاده از نیروها و تجهیزات جدید بررسی کاملی انجام نگرفته است. در مجموع روش­های نوین تشخیصی در حال گسترش بوده اما لازم است تا در بسیاری از این روش­ها بهینه سازی صورت گیرد.
نتیجه گیری: اگرچه کشت خون هنوز یک روش استاندارد طلایی برای تشخیص عفونت­های سیستم گردش خون در نظر گرفته می­شود، اما روش­های مدرن و جدیدی که هنوز هم در حال توسعه و پیشرفت هستند نیز برای تشخیص سریع و دقیق عوامل عفونی موجود در خون و همچنین انجام آزمون حساسیت میکروبی مورد استفاده قرار می­گیرند.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1398/3/30 | انتشار: 1398/3/10