دوره 13، شماره 4 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (زمستان 1397) 1396 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 62-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azarmi S, Dabbagh Moghaddam A, Baniyaghoobi F. Impact of Natural Disasters on Public Health with Reviewing the Kermanshah Earthquak. Paramedical Sciences and Military Health 2018; 13 (4) :54-62
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-164-fa.html
آزرمی سمیه، دباغ مقدم آراسب، بنی یعقوبی فائضه. تأثیر بلایای طبیعی بر بهداشت عمومی با مروری بر درس آموخته های زلزله کرمانشاه. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1396; 13 (4) :54-62

URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-164-fa.html


1- گروه پرستاری نظامی، دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران
2- گروه سلامت در حوادث و بلایا، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران ، dr.arasb@gmail.com
چکیده:   (8910 مشاهده)
مقدمه: بلایای طبیعی در طول تاریخ همواره موجب ابتلا و مرگ و میر انسان ها شده است اما در زمان های اخیر مقیاس و دامنه این حوادث به طور چشمگیری افزایش یافته است. بلایا در هر جایی از دنیا که روی دهند دارای اثرات قابل توجه بر سلامت و بهداشت جامعه و وضعیت معیشتی مردم می باشند. بلایا بزرگترین دغدغه بهداشتی و اجتماعی هستند که کاهش آسیب پذیری نسبت به آنها یک اولویت بهداشت عمومی است. هدف از تدوین این مقاله بررسی تأثیر بلایا بر بهداشت عمومی و آشنایی با عواقب بهداشتی بلایا با تأکید بر زلزله کرمانشاه  می باشد.
مواد و روش ها: مقاله حاضر مطالعه­ای مروری است که براساس اطلاعات موجود در داده پایگاه­های معتبر علمی Google Scholar، Pub med، SID و منابع کتابخانه­ای در بازه زمانی 2018 -2005 تدوین گردیده است.
یافته ها: بلایا تأثیر منفی روی سیستم بهداشت عمومی جامعه و زیرساخت های محفاظتی آن (آب، بهسازی فاضلاب، پناهگاه، غذا و سلامت) دارد که منجر به پیامدهای سلامتی مستقیم و غیرمستقیم در جمعیت تحت تأثیر می گردد. به طور معمول در هنگام وقوع بلایا، به علت خشونت و ناامنی، جابه جایی جمعیت و فروپاشی نظام مراقبت بهداشتی و زنجیره تأمین، وضعیت سلامت و بهداشت جامعه بسیار نامناسب می شود. نیازهای اصلی در هنگام وقوع بلایا شامل آب، غذا، بهسازی و پناهگاه می شود. سیستم بهداشتی جامعه با وجود اینکه ممکن است مستقیماً تحت تأثیر عواقب فاجعه قرار گیرد، در عین حال انتظار می رود که ظرفیت پاسخ به افزایش ناگهانی تقاضا در ارتباط با بلایا را داشته باشد.
بحث و نتیجه گیری: جنبه های ضروری مدیریت بهداشت عمومی در مواقع اضطرار شامل پیش بینی سرویسهای بهداشتی، تامین آب سالم و بهداشتی، دفع مناسب فاضلاب و مدفوع انسانی،کنترل ناقلین وآفات، بهداشت مواد غذایی و برآورد میزان خطرات اپیدمی پس از وقوع بلایا، مقابله با حوادث پرتوی و شیمیایی و سایر مخاطرات زیست محیطی می باشد.
متن کامل [PDF 4726 kb]   (3045 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1397/11/22 | پذیرش: 1397/12/26 | انتشار: 1397/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی می باشد.

© 2015 All Rights Reserved | Paramedical Sciences and Military Health