دوره 13، شماره 2 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (تابستان 1397) 1397 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 43-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jalalmarvi F, kordi M, mazlom S R. Assessing the Impact of Continuous Care Model on the Treatment of Chronic Diseases. Paramedical Sciences and Military Health 2018; 13 (2) :35-43
جلال مروی فاطمه، کردی معصومه، مظلوم سید رضا. ارزیابی تاثیر مدل مراقبت پیگیر بر درمان بیماریهای مزمن. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1397; 13 (2) :35-43

1- گروه مشاوره در مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- مرکز تحقیقات مبتنی بر شواهد، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، kordim@mums.ac.ir
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
مقدمه: در ایران مدل مراقبت پیگیر توسط احمدی(1380) در رابطه با بیماران مزمن عروق کرونر طراحی و ارزیابی شده است که در چهار مرحله به هم پیوسته آشناسازی (Orientation) ، حساس سازی (Sensitization) ، کنترل (Control) و ارزشیابی (Evaluation) صورت می پذیرد. مطالعه مروری حاضر با هدف معرفی مدل مراقبت پیگیر، رویکرد ها و نگاه مدل و تبیین نتایج حاصل از مقالاتی که از این مدل، استفاده نموده­اند، است.
روش مرور مطالعات: این مطالعه با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی ISI ,Sid ,Iran medex, Pubmed , Google scholar, Google , ، Proquest ، با استفاده از کلید واژه های فارسی، مدل مراقبتی، مراقبت پیگیر و مدل مراقبت پیگیر و کلید واژه های انگلیسی Care Model، Continuous CareوContinuous Care Mode از سال 2001 تا سال 2018 انجام گرفت و در صورت عدم دسترسی به متن کامل مقاله و نتایج غیر مرتبط، از مطالعه خارج شدند و در نهایت 31 مقاله، در تنظیم مقاله حاضر استفاده گردید.
یافته ها:  به دنبال بررسی مقالات مرتبط با هدف، مدل مراقبت پیگیر مورد بررسی قرار گرفت. معرفی مدل و تبیین مراحل شامل آشنایی با مدل مراقبت پیگیر، کارکردهای اساسی مدل مراقبت پیگیر، مراحل اجرای مدل مراقبت پیگیر، مرحله آشنا سازی، مرحله حساس سازی، مرحله کنترل و مرحله ارزشیابی بود.
نتیجه گیری: مدل مراقبت پیگیر، مدلی است که آموزش و مراقبت مستمر، پایه و اساس کار آن است و در این فرآیند آنچه اهمیت دارد، تعامل موثر بین مراقب درمانی، مددجو و خانواده است تا منجر به درک و پذیرش متقابل گردد. همچنین در عمده مطالعات مورد بررسی، تاثیر مثبت این مدل بر موارد مورد بررسی، گزارش شده است.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1397/2/15 | پذیرش: 1397/2/31 | انتشار: 1397/6/30