دوره 13، شماره 1 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (بهار 1397) 1397 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 32-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shekari H, Yousefi S, Ahmadi M. Study of Frequency and Severity of Depression in Bandar Lengeh Air Defense Forces. Paramedical Sciences and Military Health 2018; 13 (1) :27-32
شکاری حسین، یوسفی سجاد، احمدی محمد. مطالعه ی فراوانی و شدت افسردگی در نیروهای پدافند هوایی بندر لنگه. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1397; 13 (1) :27-32

1- گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
2- گروه روانشناسی، پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بندرلنگه، هرمزگان، ایران
3- دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، dr.ahmadi.md@gmail.com
مقدمه: با توجه به شیوع بالای افسردگی، اهمیت سلامت روانی سربازان و نیروهای نظامی و کمبود مطالعات در زمینه وضعیت خلقی آن ها این مطالعه با هدف مقایسه  فراوانی و شدت افسردگی در نیروهای نظامی پدافند هوایی بندرلنگه انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه بخشی از نیروهای نظامی گروه پدافند هوایی بندرلنگه شامل کادر، دانشجوی وظیفه و سرباز وظیفه وارد مطالعه شدند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه پرسشنامه افسردگی بک بود. شدت افسردگی در میان گروه پایور، دانشجوی وظیفه و سرباز وظیفه مقایسه شد. در گروه پایور شدت افسردگی در ارتباط با درجه، تأهل، سا لهای خدمت و سن پایور مقایسه شد.
یافته ها: میانگین نمره افسردگی 12.19 و انحراف معیار آن 11.25 بود. در مجموع 53.7 درصد طبیعی، 16.4 درصد افسردگی خفیف، 22.4 درصد افسردگی متوسط و 7.5 درصد افسردگی شدید داشتند. درصد افراد با افسردگی شدید و متوسط در گروه وظیفه ها بیشتر از پایور بوده و درصد افراد سالم و افسرده خفیف در گروه پایور بیشتر از وظیفه ها بوده است. میانگین شدت افسردگی در گروه وظیفه ها بالاتر از گروه پایور بود اما در گروه دانشجوی وظیفه و سرباز وظیفه تفاوت معناداری نداشت. هیچ ارتباط معنی داری میان شدت افسردگی، درجه و سالهای خدمت در گروه پایور وجود نداشت.
بحث و نتیجه گیری: افسردگی در نیروهای وظیفه شایع تر و شدیدتر از نیروهای پایور است. بنابراین توجه به وضعیت خلقی نیروهای وظیفه و توجه با سایر ابعاد سلامت روان در نیروهای پایور توصیه می گردد.
واژه‌های کلیدی: افسردگی، سرباز، نیروی نظامی، شیوع، پایور
دریافت: 1397/1/20 | پذیرش: 1397/5/16 | انتشار: 1397/5/16