دوره 13، شماره 2 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (تابستان 1397) 1397 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 60-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifpoor M, Moghadamfar M, Gorgani Firoozjaee S, Heidari M, Matani M. A Review on Zika Disease: New Threat to the Community Health. Paramedical Sciences and Military Health 2018; 13 (2) :51-60
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-130-fa.html
شریف پور محمدامین، مقدم فر مهران، گرگانی فیروزجایی ستار، حیدری محمدجواد، متانی محمد. مروری بر بیماری زیکا: تهدیدی تازه برای بهداشت جامعه. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1397; 13 (2) :51-60

URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-130-fa.html


1- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
2- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران ، s.gorgani@ajaums.ac.ir
3- گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
4- گروه هوشبری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
چکیده:   (5191 مشاهده)
مقدمه: ویروس زیکا، در سال ۱۹۴۷ در جنگل زیک (Zika) در اوگاندا شناسایی شد، مانند ویروس دنگی، ویروس نیل غربی و تب زرد یک بیماری گرمسیری منتقل‌شونده به‌وسیله پشه می باشد. تغذیه پشه‌ها از خون بیماران ویروس را به افراد سالم منتقل می‌کنند. ویروس در پشه‌ها بیماری ایجاد نمی‌کند. انتشار این ویروس تا سال 2007 به آفریقا و آسیای جنوب شرقی محدود بود و چندان موردتوجه قرار نمی‌گرفت. این ویروس در سال 2007 در میکرونزی از جزایر اقیانوس آرام شیوع پیدا کرد. مقاله حاضر به مرور اپیدمیولوژی، بیماریزایی، تشخیص، درمان و راهکارهای پیشگیری بیماری حاصل از ویروس زیکا می پردازد.
مواد و روش ها: این مقاله یک مطالعه مروری است که با جستجو در سایت های SID، Googlescholar، Magiran و ... با جستجوی کلید واژه های Zika، Zika viruses، زیکا و ... گردآوری و آنالیز شده است.
یافته ها: از آنجایی که ویروس زیکا از طرف سازمان بهداشت جهانی یک فوریت معرفی شده و با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله به آشنایی با ویروس، بیماری، علائم، تشخیص، درمان، راه کارهای پیشگیری و توصیه برای زنان باردار و نحوه ارزیابی آن ها و جنین پرداخته شده است.
بحث و نتیجه گیری: مقاله حاضر راه های انتقال، بستر مناسب رشد و انتشار ویروس زیکا را در کشوهای مختلف و از جمله کشورمان مورد بررسی قرار داده و با توجه به افزایش مسافرت به برزیل و شیوع این ویروس و همگام شدن با جامعه جهانی در پیشگیری از انتشار ویروس زیکا به مسئولین محترم پیشنهاد می گردد در پایانه های هوایی کشور آزمایشگاه های سیار تهیه نمایند و از مسافرانی که از این مناطق به کشور باز می گردند معاینات پزشکی و غربالگری انجام شود تا با مشکل بهداشتی دیگری در کشورمان مواجه نشویم و سخن آخر، همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
واژه‌های کلیدی: ویروس زیکا، ایران، بهداشت عمومی
متن کامل [PDF 2645 kb]   (2200 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1396/11/24 | پذیرش: 1396/12/14 | انتشار: 1397/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی می باشد.

© 2015 All Rights Reserved | Paramedical Sciences and Military Health