دوره 13، شماره 1 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (بهار 1397) 1397 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 18-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dormanesh B, Jahandari P, Soltani E. Investigating the Factors Affecting Tendency to Body Organ Donation: A Case Study at a Military University. Paramedical Sciences and Military Health 2018; 13 (1) :8-18
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-127-fa.html
درمنش بنفشه، جهانداری پیمان، سلطانی ادریس. مطالعه عوامل موثر بر گرایش به اهدای اعضاء بدن: مطالعه موردی در یک دانشگاه نظامی. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1397; 13 (1) :8-18

URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-127-fa.html


1- گروه نفرولوژی اطفال، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
2- پژوهشگاه علوم و فناوری طب نظامی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
3- گروه جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران ایران ، edrissoltani96@gmail.com
چکیده:   (4125 مشاهده)
مقدمه: اهدای عضو، نوعی کنش اجتماعی است که بر اساس تصمیم فرد در زمان حیات و یا رضایت خانواده او در زمان مرگ مغزی صورت می­گیرد. هدف از مطالعه بررسی عوامل موثر بر گرایش به اهدای عضو در یک دانشگاه نظامی بود.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 330 نفر از کارکنان یک دانشگاه نظامی با روش پیمایش در سال 1396 انجام شد. داده ها توسط پرسشنامه و مصاحبه حضوری با دو گروه از افراد دارای کارت و فاقد کارت اهدا جمع آوری و با نرم‌افزارSPSS 18  و با روش­های آمار توصیفی و استنباطی تجزیه ‌و تحلیل گردید. 
یافته‌ها: بر اساس آزمون های تی تست و کای دو، آمادگی عملی برای اهدای عضو با دو متغیر سن و تحصیلات رابطه معناداری دارد(0001/0 = P). حدود 75% کارکنان ارتش نگرش مثبتی نسبت به اهدای عضو دارند و سهم افراد دارای کارت اهدا از این میزان بیشتر از افراد فاقد کارت اهدا است. نتایج تحلیل رگرسیونی نشان داد که بینش و آگاهی مذهبی بالاترین اثر (46%) را در تبیین تغییرات نگرش به اهدای عضو دارد که با افزایش عقل­گرایی، اخلاق گرایی، مطلع بودن از ویژگی­ها و شرایط اهدا عضو و در نهایت استفاده از رسانه­های ارتباط جمعی در مجموع شانس یا احتمال آن که فرد در گروه دارندگان کارت اهدا عضو قرار گیرد، افزایش می­یابد.
بحث و نتیجه‌گیری: پژوهش حاضر نشان می­دهد که عوامل اجتماعی و فرهنگی سهم بسزایی در امر اهدا و پیوند دارند و در راستای هموار کردن مسیر اهدای عضو نگاهی شایان توجه به این عوامل می­تواند مثمرثمر باشد.
متن کامل [PDF 2795 kb]   (2148 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1396/10/23 | پذیرش: 1397/2/31 | انتشار: 1397/5/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی می باشد.

© 2015 All Rights Reserved | Paramedical Sciences and Military Health