دوره 10، شماره 2 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (پاییز 1394) 1394 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 68-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی آجا ، Noroozi_1895@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی آجا
چکیده:   (13211 مشاهده)

مقدمه: امروزه اپی ژنتیک به معنی مطالعه تغییراتی در بیان و یا عملکرد ژن است که به سلول نسل بعد قابل توارث بوده بدون اینکه تغییری در توالی DNA ایجاد شده باشد. مکانیسم های اصلی اپی ژنتیک شامل متیلاسیون DNA، تغییرات هیستونی و تغییر در وضعیت قرارگیری نوکلئوزوم می­باشند. مطالعات مختلف، ارتباط تغییرات اپی ژنتیک را با بروز و یا پیشرفت و متاستاز انواع مختلف سرطان ها نشان داده است. برخلاف جهش های ژنتیکی، اکثر تغییرات اپی­ژنتیکی ممکن است قابل برگشت یا پیشگیری باشند. لذا، بازگرداندن وقایع اپی­ژنتیک نابجا در سلول­های نئوپلاستیک، یک روش درمانی رو به گسترش در درمان یا پیشگیری سرطان است.

مواد و روش­ها: این مطالعه از نوع مروری بوده که بطور سیستماتیک با استفاده از کلیدواژه­های مربوطه به جستجوی مقالات مرتبط در سایت­های معتبر پرداخته و اطلاعات لازم جمع آوری شده است.

یافته ها: امروزه مشخص شده که اختلال در مکانیسم­های اپی ژنتیک می­تواند با تاثیر و همکاری با جهش­های سرطانزا موجب پیشرفت رشد تومور شود. بنابراین مدیریت وقایع اپی­ژنتیکی نابجا بعنوان راهی برای هدف قرار دادن شکل ­گیری و یا پیشرفت سرطان، یک روش درمانی منطقی و موثر است. فهم ارتباط بین اپی­ ژنتیک و سرطان در تعیین پیش ­آگهی نیز همانند درمان دارای استفاده­های کاربردی است.

بحث و نتیجه گیری: به نظر می­آید که بسیاری از جنبه­های اپی­ژنتیک هنوز ناشناخته بوده و مطالعات مختلف برای کشف دیگر مکانیسم های اپی ژنتیک و ارتباط آنها با یکدیگر و همچنین با بروز و یا پیشرفت بیماری­های مختلف خصوصا سرطان ادامه دارد.

متن کامل [PDF 2385 kb]   (15908 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: چکیده مقالات
دریافت: 1394/8/25 | پذیرش: 1394/9/18 | انتشار: 1394/9/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.