1- گروه بهداشت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اجا، تهران، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اجا، تهران، ایران ، mhrdd0220@gmail.com
3- گروه مدیریت، دانشکده ستاد، دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش، تهران، ایران
چکیده: (1259 مشاهده)
مقدمه: سلامت اجتماعی افراد به آن بعد از رفاه یک فرد اشاره میکند که به چگونگی تعامل آن فرد با دیگران،عکس العمل مردم نسبت به او و چگونگی تعامل آن فرد با موسسات اجتماعی و آداب و رسوم اجتماعی مربوط می شود. این مطالعه با هدف بررسی سلامت اجتماعی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارتش به انجام رسید.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی در سال 1399 بود و در دانشگاه علوم پزشکی آجا به انجام رسید. تعداد 300 نفر از دانشجویان وارد مطالعه شده و پرسشنامه بین آن ها توزیع شد و 241 پرسشنامه که به طور کامل تکمیل شده و مورد تحلیل قرار گرفت. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار spss 23 و آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنوف، من ویتنی، کروسکال والیس و اسپیرمن تحلیل شده و p<0/05 معنی دار تلقی گردید.
یافته ها: بین تحصیلات با کلیه ابعاد سلامت اجتماعی (انسجام، مشارکت، پذیرش، انطباق، و شکوفایی) رابطه معناداری وجود داشت (p ≤0/05). همچنین بین متغیر سن و بعد مشارکت اجتماعی رابطه معناداری وجود داشت (p<0.05) اما سن با دیگر ابعاد سلامت اجتماعی رابطه معناداری نشان نداد. متغیر وضعیت تأهل نیز تنها با بعد مشارکت اجتماعی رابطه معنادار داشته (p<0.05) و با دیگر ابعاد سلامت اجتماعی رابطه معناداری را نشان نداد. متغیر رشته تحصیلی با چهار بعد از ابعاد سلامت اجتماعی (انسجام، مشارکت، انطباق، و شکوفایی) رابطه معناداری داشت (p<0.05).
بحث و نتیجه گیری: به نظر میرسد بالاتر بودن سلامت اجتماعی در مقاطع بالاتر میتواند به احساس پایان یافتن دوره دانشجویی و رهایی از مشکلاتی مانند دوری از شهر و خانواده مرتبط باشد. همچنین این یافتهها میتواند مبین این نکته باشد که با بلوغ جسمی- روانی و افزایش آگاهیها و مهارتهای زندگی دانشجویان، سلامت اجتماعی آنان نیز افزایش یابد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مقالات کامل دریافت: 1400/9/8 | پذیرش: 1400/12/9 | انتشار: 1401/1/10