دوره 12، شماره 2 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (تابستان 1396) 1396 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 41-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fatahi Asl J, Mirdoraghi M. Measurement of leakage dose in radiology department of educational hospitals of ahvaz university of medical sciences.. Paramedical Sciences and Military Health 2017; 12 (2) :36-41
فتاحی اصل جعفر، میردورقی محمد. سنجش میزان دز نشتی از اتاق های رادیولوژی بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اهواز. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1396; 12 (2) :36-41

1- گروه رادیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
2- کمیت هی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران. ، Mirdoraghimohammad@yahoo.com

مقدمه: اشعه‌ی ایکس برای همه­ی افرادی که به بخش‌های رادیولوژی مراجعه می‌کنند می‌تواند زیان آور باشد. مطالعه با هدف سنجش میزان دز نشتی مراکز رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام شده است.
مواد و روش‌ها:  در این مطالعه‌ی توصیفی- مقطعی به وسیله دزیمتر گایگرمولر مدل (DGM-1500) ساخت کشور فنلاند دز محیطی مناطق کنترل و نظارت مراکز محاسبه و اطلاعات به چک لیست منتقل شده و بالاخره میانگین دوز محیطی در آن‌ها محاسبه شد. داده‌ها توسط جداول توافقی و نمودارهای مناسب و نرم افزار SPSS19 توصیف گردید.
نتایج: میانگین ماکزیمم دز محیطی برآورد شده در این بیمارستان‌ها بر حسب میکروسیورت بر ساعت به شرح زیر است. بیمارستان C، 0.11، پاس کاست بیمارستان A، 0.92، منطقه­ کنترل و پشت در اتاق رادیوگرافی بیمارستان A، 0.09، محل  ارزیابی فیلم­ها و راهرو بیمارستان A، 0.88، پشت در اتاق رادیوگرافی بیمارستان C، 0.1، محل پاس کاست بیمارستان E، 0.09 ، پشت در اتاق رادیوگرافی بیمارستان D، 01، می‌باشد. در بقیه‌ی مناطق در بیمارستان‌هایA، B، C و D، 0.08می‌باشد.
 بحث و نتیجه گیری : دز محیطی مناطق کنترل و نظارت کلیه بیمارستان‌ها در حد استاندارد قابل قبول بوده و انجام عملیات  مونیتورینگ محیطی بطور سالیانه و نظارت مسئول فیزیک بهداشت دانشگاه در ایجاد فضای مطلوب کاری پرتوکاران و همچنین اطمینان از کارکرد دزیمتر فردی آنان تأثیر بسزایی خواهد داشت.

دریافت: 1395/11/23 | پذیرش: 1396/5/24 | انتشار: 1396/6/30