دوره 11، شماره 3 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (پاییز 1395) 1395 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 27-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gorgani-Firuzjaee S. Effect of Resveratrol Treatment on Renal Function in Pyelonephritic Rats. Paramedical Sciences and Military Health 2016; 11 (3) :21-27
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-88-fa.html
گرگانی فیروزجایی ستار. اثر درمانی رزوراترول بر عملکرد کلیوی رت های مبتلا به پیلونفریت حاد. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1395; 11 (3) :21-27

URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-88-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارتش
چکیده:   (5052 مشاهده)

مقدمه: عفونت ادراری یکی از شایع‌ترین علل مراجعات سرپایی بیماران به مراکز پزشکی می‌باشد. پیلونفریت حاد در اغلب موارد با آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی مورد درمان قرار می‌گیرند. عوارض دارویی و به خصوص مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها، استفاده از ترکیبات غیر آنتی‌بیوتیکی را به شدت مورد توجه قرار داده است. رزوراترول که به وفور در انگور و فراورده‌های آن وجود دارد یک ترکیب آنتی اکسیدان، ضد التهاب و آنتی باکتریال نیز می‌باشد. در مطالعه حاضر اثر درمان با رزوراترول بر عملکرد کلیوی رت های دچار پیلونفریت مورد ارزیابی قرار گرفته است.

مواد و روش­ها: با استفاده از سویه ATCC25922 باکتری E. Coli در 20 سر رت نر ویستار پیلونفریت با استفاده از جراحی و تزریق سوسپانسیون باکتری در بافت کلیه راست ایجاد شده است. القا عفونت ادراری پس از 24 ساعت به‌وسیله کشت ادرار تأیید شده و 72 ساعت پس از القا پیلونفریت درمان با رزوراترول (mg/kg10) و آنتی‌بیوتیک سفتریاکسون به صورت تزریق داخل صفاقی به مدت یک هفته انجام شده است. به مدت 6 هفته حیوان نگهداری شده و سپس خون‌گیری انجام شده مارکرهای پلاسمایی عملکرد کلیه شامل اوره، کراتینین و سیستاتین C با استفاده از دستگاه اتوآنالیزر بیوشیمی هیتاچی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

یافته­ ها : در گروه پیلونفریت اوره، کراتینین و سیستاتین C به صورت معنی دار افزایش یافته که بیانگر اختلال عملکرد کلیوی می‌باشد (p<0.001). درمان با رزوراترول تقریباً اثر پیلونفریت را خنثی کرده و میزان مارکرهای پلاسمایی را به طور مؤثر در مقایسه با گروه کنترل کاهش داده است. به طور قابل توجه درمان توأم با رزوراترول و سفتریاکسون بیانگر اثر سینرژیستی این دو دارو بوده و به طور مؤثرتر سبب بهبود عملکرد کلیوی می‌گردند (p<0.05).

بحث و نتیجه گیری: مجموعاً اثرات رزوراترول بر عملکرد کلیوی رت های مبتلا به پیلونفریت بیانگر توانمندی این دارو در بهبود عملکرد کلیوی رت های مبتلا به پیلونفریت می‌باشد. مطالعه حاضر شواهدی فراهم آورده که بیانگر نقش محافظتی تقریباً برابری رزوراترول با آنتی‌بیوتیک سفتریاکسون در برابر آسیب‌های کلیوی القا شده توسط عفونت کلیوی می‌باشد.

متن کامل [PDF 873 kb]   (2827 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1395/7/30 | پذیرش: 1395/8/14 | انتشار: 1395/9/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی می باشد.

© 2015 All Rights Reserved | Paramedical Sciences and Military Health