دوره 9، شماره 1 - ( مجله دانشکده پیراپزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران 1393 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 64-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

صفارزاده فاطمه، کریم زاده فریبا. مروری بر روش های ثبت پتانسیل های میدانی خارج سلولی در حیوانات آزمایشگاهی. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1393; 9 (1) :59-64

1- دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، Fariba_Karimzade@yahoo.com

مقدمه: روش­های ثبت پتانسیل­های میدانی خارج سلولی، از معتبرترین تکنیک­های تشخیصی در حوزه درمان و پژوهش به شمار می­رود. این روش­ها با توجه به دقت بالا، به تصویر کشیدن آنی تغییرات در فعالیت سیستم عصبی و ارزان و قابل دسترس بودن از جمله تکنیک­های رایج در آزمایشگاه­های تحقیقاتی محسوب می گردند. مواد و روش ها: این مقاله با جستجو و مطالعه مقالات متعدد الکترونیکی و کتب معتبر، در حیطه اساس تکنیک های رایج در آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقات، گردآوری شده و سعی در به تصویر کشیدن انواع روش های ثبت پتانسی های میدانی خارج سلولی نموده است. یافته ها: در این مطالعه ثبت پتانسیل های میدانی خارج سلولی به دو روش ثبت در محیط In vivo ( موجود زنده) و In vitro (محیط آزمایشگاهی) به طور مفصل شرح داده شد. ازجمله می توان به نحوه جراحی حیوان و کاشت الکترود های ثبات در روش In vivo و هم چنین نحوه ی ضبط امواج مغزی اشاره نمود. نتایج این مطالعه همچنین نحوه تهیه مقاطع مغزی و چگونگی زنده نگهداشتن آنها به منظور ثبت پتانسیل های میدانی خارج سلولی در محیط In vitro را با جزئیات کامل شرح داده است. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه تجهیزات این روش­ها توسط مهندسین ایرانی ساخته و به مراکز درمانی و تحقیقاتی ارائه می­گردد، آشنا شدن با این تکنیک­ها موجب می شود تا محققان جوان با بکار گرفتن روش­های قابل اجرا و دقیق بتوانند در امر تحقیق و پژوهش گامی مؤثر بردارند. این مطالعه ضمن معرفی انواع روش­های ثبت پتانسیل­های میدانی خارج سلولی، چگونگی و نحوه انجام هر کدام از تکنیک­ها را به طور مجزا و با جزئیات بررسی خواهد نمود.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: چکیده مقالات
دریافت: 1393/1/20 | پذیرش: 1393/1/20 | انتشار: 1393/1/20