دوره 18، شماره 2 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( تابستان 1402) 1402 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ardforoosh A, Jafari B, Dargahi R, Jafari Sales A. Evaluation of the Prevalence of Mycoplasma hominis in Pregnant Women with Premature Rupture of Membranes by Culture and PCR Techniques in Ardabil Province. Paramedical Sciences and Military Health 2023; 18 (2) :1-7
آرد فروش آرزو، جعفری بهبود، درگاهی رقیه، جعفری ثالث ابوالفضل. ارزیابی شیوع مایکوپلاسما هومینیس در زنان باردار با پارگی زودرس کیسه آب با تکنیک کشت و PCR در استان اردبیل. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1402; 18 (2) :1-7

1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران
2- استادیارگروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران ، dr.behboud.jafari@gmail.com
3- استادیار گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
4- مربی گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

مقدمه: مایکوپلاسما هومینیس جزو کوچکترین پروکاریوت‌های آزاد و از معروف‌ترین مایکوپلاسمای بیماری‌زای دستگاه تناسلی انسانی می باشد. که موجب واژینوزباکتریایی، ناباروری، سقط جنین، تولد زودرس با کم وزنی، مننژیت و پنومونی می شود. این تحقیق با هدف مطالعه‌ی میزان شیوع پارگی زودرس کیسه آب مادران باردار در اثر مایکوپلاسما هومینیس در بیمارستان های زنان استان اردبیل با دو تکنیک PCR و کشت انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه ی موردی شاهدی  روی 100 زن باردار با کیسه آب پاره شده و 50  زن سالم بدون علامت  (کنترل ) مراجعه کننده به بیمارستان های زنان استان اردبیل در سال 1401 انجام شد. پس از نمونه برداری به روش سواپ سرویکال، نمونه ها از نظر حضور مایکوپلاسما هومینیس با روش کشت و PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ها: در گروه مورد از 100 بیمار مورد مطالعه، 39 نمونه (39%) با روش کشت و 51 نمونه (51 %) با روش PCR و در گروه کنترل از 50  نمونه مورد بررسی،  7  نمونه (14 %) با روش کشت و 9 نمونه (18 %)  با روش PCR از نظر وجود مایکوپلاسما هومینیس مثبت تشخیص داده شدند. ارتباط آماری معنی داری بین گروه سنی، سابقه سقط، ابتلا به عفونت واژینال قبل از بارداری و کیسه آب پاره شدن خودبخود زنان باردار با خطر ابتلا به مایکوپلاسماهومینیس و بدنبال آن کیسه آب پاره شدن زودرس زنان باردارمشاهده شد (0/05 p<).
بحث و نتیجه گیری: در صدپارگی زودرس کیسه آمنیوتیک مادران باردان در اثر آلودگی با مایکوپلاسما هومینیس بالا و شایع‌تر می باشد. روش PCR در مقایسه با روش کشت، برای شناسایی موارد مثبت مایکوپلاسما هومینیس در زنان بارداری که دچار کیسه آب پاره زودرس شده اند، مناسب تر واختصاصی تر است.

دریافت: 1402/5/17 | پذیرش: 1402/7/18 | انتشار: 1402/8/8