دوره 18، شماره 1 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( بهار 1402) 1402 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 50-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tabarteh Farahani M, Yazdkhasty A. Relationship between Glaser Needs Profile with Patient Communication Management and Compassionate Competence in Paramedics in Hamedans Hospital. Paramedical Sciences and Military Health 2023; 18 (1) :38-50
تبرته فراهانی مجتبی، یزدخواستی علی. رابطه ی نیمرخ نیازهای گلسر با مدیریت ارتباط با بیمار و شایستگی دلسوزی در پیراپزشکان بیمارستان‌های شهر همدان. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1402; 18 (1) :38-50

1- گروه روانشناسی، دانشکده ی علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، محلات، ایران
2- گروه علوم تربیتی، دانشکده ی علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران ، yazdkhasty@kashanu.ac.ir
مقدمه: پیراپزشکان اعضای کادر درمان هستند که با بیماران تعامل کوتاه و بلندمدت زیادی دارند و ارتباط آن‌ها با بیمار اهمیت زیادی در انجام خدمات دارد. این پژوهش در صدد است رابطه­‌ی بین نیازهای اساسی در دیدگاه گلسر با ارتباط با بیمار و توانایی دلسوزی را بسنجد.
مواد و روش­‌ها: روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی می­باشد. جامعه­‌ی آماری این پژوهش را همه‌­ی پیراپزشکان شاغل در بیمارستان­‌های شهر همدان، در سال 1400، به تعداد 571 نفر تشکیل داده‌­اند، که با توجه به جدول مورگان، از میان آن‌ها، تعداد 230 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه‌­ای، به عنوان نمونه­‌ی پژوهش انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه­‌ی نیازهای گلسر( 1999)، پرسشنامه­‌ی ارتباط با بیمار وکیلی و همکاران(1391) و پرسشنامه­‌ی شایستگی دلسوزی نیرومندان و آهی(1398)، استفاده شده است.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین نیاز به عشق و احساس تعلق و ارتباط با بیمار و شایستگی دلسوزی ارتباط وجود دارد(0/05p< )؛ بین نیاز به قدرت و ارتباط با بیمار و شایستگی دلسوزی ارتباط وجود دارد(0/05p< )؛ و همچنین بین نیاز به آزادی و شایستگی دلسوزی ارتباط وجود دارد(0/05; P> برابری میانگین=H0)؛ اما بین نیاز به بقا و ارتباط با بیمار ارتباط معناداری یافت نشد(0/05>P   ; برابری میانگین=H0).
بحث و نتیجه گیری: با توجه به رابطه­‌ی یافته شده بین نیاز به عشق و احساس تعلق و نیاز به قدرت با مدیریت ارتباط با بیمار و شایستگی دلسوزی و همچنین رابطه‌­ی نیاز به آزادی و شایستگی دلسوزی، از این نکته می­توان در گزینش نیروهای بیمارستانی و به کارگیری به جای آن‌ها استفاده کرد. بر اساس یافته­‌های پژوهش افراد با نیاز به عشق و احساس تعلق می­توانند، افراد مناسبی برای کار در بیمارستان باشند، همچنین افراد با نیاز به قدرت و آزادی بالا در صورت هدایت درست این نیازها می­توانند افراد مناسبی در این حرفه باشند.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1401/12/23 | پذیرش: 1402/3/22 | انتشار: 1402/7/10