Tabarteh Farahani M, Yazdkhasty A. Relationship between Glaser Needs Profile with Patient Communication Management and Compassionate Competence in Paramedics in Hamedans Hospital. Paramedical Sciences and Military Health 2023; 18 (1) :38-50
URL:
http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-351-fa.html
تبرته فراهانی مجتبی، یزدخواستی علی. رابطه ی نیمرخ نیازهای گلسر با مدیریت ارتباط با بیمار و شایستگی دلسوزی در پیراپزشکان بیمارستانهای شهر همدان. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1401; 18 (1) :38-50
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-351-fa.html
1- گروه روانشناسی، دانشکده ی علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، محلات، ایران
2- گروه علوم تربیتی، دانشکده ی علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران ، yazdkhasty@kashanu.ac.ir
چکیده: (1000 مشاهده)
مقدمه: پیراپزشکان اعضای کادر درمان هستند که با بیماران تعامل کوتاه و بلندمدت زیادی دارند و ارتباط آنها با بیمار اهمیت زیادی در انجام خدمات دارد. این پژوهش در صدد است رابطهی بین نیازهای اساسی در دیدگاه گلسر با ارتباط با بیمار و توانایی دلسوزی را بسنجد.
مواد و روشها: روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی میباشد. جامعهی آماری این پژوهش را همهی پیراپزشکان شاغل در بیمارستانهای شهر همدان، در سال 1400، به تعداد 571 نفر تشکیل دادهاند، که با توجه به جدول مورگان، از میان آنها، تعداد 230 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقهای، به عنوان نمونهی پژوهش انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامهی نیازهای گلسر( 1999)، پرسشنامهی ارتباط با بیمار وکیلی و همکاران(1391) و پرسشنامهی شایستگی دلسوزی نیرومندان و آهی(1398)، استفاده شده است.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین نیاز به عشق و احساس تعلق و ارتباط با بیمار و شایستگی دلسوزی ارتباط وجود دارد(0/05p< )؛ بین نیاز به قدرت و ارتباط با بیمار و شایستگی دلسوزی ارتباط وجود دارد(0/05p< )؛ و همچنین بین نیاز به آزادی و شایستگی دلسوزی ارتباط وجود دارد(0/05; P> برابری میانگین=H0)؛ اما بین نیاز به بقا و ارتباط با بیمار ارتباط معناداری یافت نشد(0/05>P ; برابری میانگین=H0).
بحث و نتیجه گیری: با توجه به رابطهی یافته شده بین نیاز به عشق و احساس تعلق و نیاز به قدرت با مدیریت ارتباط با بیمار و شایستگی دلسوزی و همچنین رابطهی نیاز به آزادی و شایستگی دلسوزی، از این نکته میتوان در گزینش نیروهای بیمارستانی و به کارگیری به جای آنها استفاده کرد. بر اساس یافتههای پژوهش افراد با نیاز به عشق و احساس تعلق میتوانند، افراد مناسبی برای کار در بیمارستان باشند، همچنین افراد با نیاز به قدرت و آزادی بالا در صورت هدایت درست این نیازها میتوانند افراد مناسبی در این حرفه باشند.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
مقالات کامل دریافت: 1401/12/23 | پذیرش: 1402/3/22 | انتشار: 1402/7/10