دوره 17، شماره 4 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( زمستان 1401) 1400 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 30-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmani V, poorjamal F, teymoori E, AliAfsari E, Aghazade N. Examining the Relationship between the Productivity and Job Satisfaction of Operating Room Staff in Maragheh Medical Training Centers. Paramedical Sciences and Military Health 2022; 17 (4) :24-30
رحمانی وحید، پورجمال فاطمه، تیموری اسماعیل، علی افسری ابراهیم، آقازاده نسرین. بررسی ارتباط بین بهره وری و رضایت شغلی پرسنل اتاق عمل در مراکز آموزشی و درمانی مراغه. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1400; 17 (4) :24-30

1- گروه اتاق عمل، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
3- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران
4- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
5- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، nasrinaghazade7@gmail.com

مقدمه: بهره وری به عنوان عامل مهمی در توسعه سازمان شناخته می شود. شناسایی عواملی که می‌تواند باعث بالا بردن بهره وری شود در راستای اهداف اصلی هر سازمانی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین بهره وری پرسنل اتاق عمل و ارتباط آن با رضایت شغلی در مراکز آموزشی و درمانی دانشکده علوم پزشکی مراغه انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: مطالعه توصیفی- تحلیلی موجود در سال 1400 بر روی 58 نفر از پرسنل اتاق عمل شاغل در مراکز آموزشی درمانی مراغه انجام گرفت. روش نمونه‌گیری در این پژوهش سرشماری بود. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل سه پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد رضایت شغلی مینه سوتا (MS) و پرسشنامه استاندارد بهره وری هرسی و گلد اسمیت بود. برای تحلیل داده‌ها از آنالیزهای توصیفی و استنباطی شامل آزمون پیرسون استفاده گردید. داده های جمع آوری شده به وسیله نرم افزار  SPSS  نسخه 26 تجزیه و تحلیل شدند. P-value کمتر از 0/05 از لحاظ آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: میانگین سنی افراد شرکت‌کننده در مطالعه 7/04±33/01  بود که بیشتر آن ها را زنان تشکیل دادند. (82.8%). بیشتر افراد دارای مدرک کارشناسی اتاق عمل بودند(50%). میزان رضایت شغلی متوسط و میزان بهره وری پایین بود. میانگین و انحراف معیار برای بهره وری و رضایت شغلی به ترتیب 71.55±15.25 و 71.77± 13.54 به دست آمد . بین رضایت شغلی و میزان بهره وری کارکنان اتاق عمل بیمارستان‌های دانشکده پزشکی مراغه ارتباط معنادار آماری و مستقیم وجود دارد (P<0.001، R=0.680).
بحث و نتیجه گیری: بهره وری به عنوان جزء مهم موفقیت سازمان بایستی مورد توجه مسئولین قرار گیرد. با توجه به ارتباط بالای بهره وری و ارتباط آن با رضایت شغلی کارکنان به خصوص در پرسنل اتاق عمل، مدیران می توانند برای رسیدن به بهره وری بالا در اتاق عمل به عنوان قلب بیمارستان به ایجاد انگیزه در پرسنل جهت بالا بردن رضایت شغلی آن‌ها بیشتر اهمیت دهند.

واژه‌های کلیدی: بهره وری، رضایت شغلی، اتاق عمل، ایران
دریافت: 1401/12/5 | پذیرش: 1402/1/26 | انتشار: 1401/12/29