Hannani S, Sarraf Shahri N, Sharifi R, Moradi majd P, Beiranvand Z, Kamboozia K, et al . The Impact of Covid-19 Pandemic on the Social Isolation of the Elderly: A Review Article. Paramedical Sciences and Military Health 2022; 17 (3) :58-64
URL:
http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-321-fa.html
حنانی صدیقه، صراف شهری نازنین، شریفی رویا، مرادی مجد پریسا، بیرانوند زهرا، کامبوزیا کیارش، و همکاران.. تاثیر پاندمی کووید- 19 بر انزوای اجتماعی سالمندان: مطالعه مروری. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1401; 17 (3) :58-64
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-321-fa.html
1- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، nazaninsarraf95@gmail.com
3- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران ، تهران ، ایران
4- گروه هوشبری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران ، ایران
5- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی تربت جام، تربت جام، ایران
6- گروه اتاق عمل، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
چکیده: (849 مشاهده)
مقدمه: شیوع بیماری کرونا در سال 2019، عمیقا جامعه جهانی را در تمامی ابعاد تحت تاثیر خود قرار داد و اکثر کشورها برای کنترل شیوع کووید 19 تصمیم گرفتند تا با توصیه سازمان بهداشت جهانی مردم را به سمت قرنطینه و رعایت فاصله گذاری اجتماعی سوق دهند. مشکل اصلی این راهکار همگانی، عدم توجه به سلامت روان افراد به ویژه سالمندان بود. هدف این مطالعه مروری، جمع بندی یافته-های حاصل از مطالعاتی است که به بررسی تاثیر کووید- 19 بر انزوای اجتماعی سالمندان می پردازد و همچنین ارائه استراتژی های کاهش آسیب های روحی و جسمی و بهبود کیفیت زندگی سالمندان میباشد.
مواد و روش ها: مطالعات انجام شده در زمینه تاثیر انزوای اجتماعی ناشی از پنومونی ویروس کرونا بر سالمندان با استفاده از کلمات کلیدی ویروس کرونا، انزوای اجتماعی، سلامت روان،کوید-19، همه گیری و سالمندان در پایگاه های اطلاعاتیPubmed ، Science direct، Scopus، Google Scholar و پایگاه های داده ایرانی، SID، Iranmedax و Magiran جستجو شد.
یافته ها: نتایج نشان می دهد که تاثیر کووید-19 بر سلامت روان از حد متوسط تا شدید است. از طرفی انزوای اجتماعی در افراد مسن میتواند منجر به افزایش افسردگی و میل به خودکشی، کاهش پاسخ ایمنی به عفونت های ویروسی، افزایش احتمال سکته مغزی، بیماری های قلبی و عروقی و زوال مغزی شود. از این رو، ارائه رویکرد سیستمی جهت ارتقای کیفیت ارتباطات در تمامی ابعاد فردی و اجتماعی حائز اهمیت بوده و ارائه این راهکارها می تواند با حمایت های اجتماعی از قبیل حمایت احساسی و عملی، استرس و اضطراب ناشی از انزوای اجتماعی را در سالمندان کاهش دهد. همچنین مداخلات آموزشی، حفظ عزت و احترام سالمندان، تشویق به استفاده از فضاهای مجازی و ورزش از موارد دیگری میباشد که سبب بهبود وضعیت سلامت روانی و اجتماعی سالمندان در دوران کرونا می شود.
بحث و نتیجه گیری: اگر چه انزوای اجتماعی یکی از مهمترین اقدامات مقابله با ویروس کرونا است، اما توجّه به سلامت روان و اجرای خدمات با کیفیت و قابل قبول در زمان بحران، به ویژه برای افراد مسن ضروری است، که نیازمند یک ارزیابی یکپارچه و بین رشتهایی متخصصین سالمندان، روانپزشکان و فیزیوتراپ ها در بهبود شرایط سالمندان می باشد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مقالات کامل دریافت: 1401/7/22 | پذیرش: 1401/8/16 | انتشار: 1401/10/10