دوره 17، شماره 3 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( پاییز 1401) 1401 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 75-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rafighi D, Taghinejad J. Review on Pathogenicity and Drug-Resistance Mechanisms at Acinetobacter Baumannii. Paramedical Sciences and Military Health 2022; 17 (3) :65-75
رفیقی درنا، تقی نژاد جاوید. مروری به بیماری زایی و مکانیسم مقاومت دارویی در اسینتوباکتر بومانی. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1401; 17 (3) :65-75

1- گروه میکروبیولوژی، واحد علوم تحقیقات، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران ، jataghinejad@gmail.com

مقدمه: اسینتوباکتر بومانی باکتری گرم منفی بوده و از عفونت های مهم و بسیار مقاوم دارویی بیمارستان می باشد. اسینتوباکتر بومانی بعد از استافیلوکوکوس اروئوس و سودوموناس آئروژینوزا جزء باکتری های عفونت زای مقاوم به چند دارو می باشد هدف از مطالعه حاضر بررسی مروری بیماری زایی و مکانیسم مقاومت دارویی در اسینتوباکتر بومانی می باشد.

مواد و روش ها: در این مطالعه از پایگاه های علمی بین المللی PubMed، Scopus و موتورجست و جوی Google Scholar برای بررسی مقالات استفاده شد.از تعداد 150 مقاله بدست آمده 105 مقاله با متن کامل مورد استفاده در این مطالعه مروری قرار گرفت و مقالاتی که دارای چکیده بوده و دریافت پولی را داشتند از مطالعه حذف شدند.

یافته ها: با بررسی مطالعات انجام شده در بیشتر کشورهای دنیا میزان مقاومت دارویی در این باکتری رو به رشد می باشد. این باکتری مکانیسم خاص مقاومت را به خوبی کسب کرده است که این مسئله باعث نگرانی جهانی نسبت به این ارگانیسم می باشد. ژن های تولید کننده آنزیم بتالاکتاماز مانند OXAها، TEM و سایر آنزیم ها شیوع گسترده دارند.

بحث و نتیجه گیری: در کشورهای کمتر توسعه یافته با مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در جامعه و در اکثر موارد بدون کشت از عوامل بیماری زا سبب بوجود آمدن و کسب ژن های مقاومت توسط ارگانیسم می گردد که توصیه می گردد پزشکان در بیمارستان قبل از اقدام به درمان بیماران بستری درخواست کشت میکروبی از نمونه های عفونی گردد تا جلوی مقاومت در حد امکان گرفته شود.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1401/7/20 | پذیرش: 1401/8/9 | انتشار: 1401/10/10