دوره 17، شماره 2 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( تابستان 1401) 1400 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 54-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahdood B, Imani B, Khazaei S. Investigation of Anxiety, Quality of Sleep and Quality of Working Life of Operating Room Technologists during the COVID-19 Pandemic. Paramedical Sciences and Military Health 2022; 17 (2) :45-54
محدود بهاره، ایمنی بهزاد، خزائی سلمان. بررسی اضطراب، کیفیت خواب و کیفیت زندگی کاری تکنولوژیست‌های اتاق عمل در همه گیری کووید-19. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1400; 17 (2) :45-54

1- گروه اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، baharmahdood68@gmail.com
3- گروه اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
مقدمه : پرسنل مراقبت بهداشتی یکی از گروه­های آسیب ­پذیر در رابطه با بیماری کووید-19 می­ باشند و مواجهه تکنولوژیست های اتاق عمل با عوامل مخاطره آمیز جسمی و روحی به ویژه در شرایط همه گیری کرونا می تواند بر زندگی کاری آن ها نیز تاثیر گذار باشد. این مطالعه با هدف بررسی اضطراب، کیفیت خواب و کیفیت زندگی کاری تکنولوژیست های اتاق عمل در  شرایط همه گیری کوید-19 انجام شد.
مواد و روش ­ها: این پژوهش یک مطالعه مقطعی توصیفی-تحلیلی بود که در سال 1400 بر روی 80 نفر از تکنولوژیست­ های اتاق عمل بیمارستان­ های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان به روش نمونه گیری غیرتصادفی انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل: پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه اضطراب اسپیلبرگر، پرسشنامه کیفیت خواب پتزبورگ و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون بود. پس از تکمیل پرسشنامه­ ها توسط واحدهای پژوهش، اطلاعات وارد نرم افزار  SPSSنسخه 22 شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: در این مطالعه 80 تکنولوژیست اتاق عمل با میانگین سنی 33/5 مورد مطالعه قرار گرفتند که 22 نفر آن ها مرد و 58 نفر آن ها زن بودند. یافته ها نشان می دهد که میانگین اضطراب تکنولوژیست های اتاق عمل 9/90±46/67 بود که سطح متوسط قرار دارد و میانگین نمره کیفیت خواب آنها 3/53±8/63 و به نسبت پایین است. همچنین میانگین کیفیت زندگی کاری آن ها 16/47±66/30 بوده که در سطح متوسط قرار دارد. بررسی نتایج نشان داد کیفیت زندگی کاری با اضطراب و کیفیت خواب تکنولوژیست های اتاق عمل ارتباط معناداری دیده می شود (0/05>P). بدین ترتیب که با افزایش کاهش میزان اضطراب و بهبود کیفیت خواب، کیفیت زندگی کاری آنها بهبود می باید.
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اضطراب و کیفیت خواب تکنولوژیست های اتاق عمل می تواند بر کیفیت زندگی کاری آنها تاثیر گذار باشد؛ در نتیجه با انجام اقدامات مناسب در جهت کاهش میزان اضطراب و بهبود کیفیت خواب می توان باعث بهبود سطح کیفیت زندگی کاری تکنولوژیست­ ها و افزایش بهره وری بیمارستان و خدمت رسانی مناسب به بیماران گردید.

دریافت: 1401/7/5 | پذیرش: 1401/7/19 | انتشار: 1401/11/10