Riahy S. Review of Musculoskeletal Injuries Resulting from Military Training, Risk Factors and Prevention Strategies, Narrative Review study. Paramedical Sciences and Military Health 2021; 16 (4) :65-78
URL:
http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-287-fa.html
مرکز تحقیقات بیومکانیک بالینی و ارگونومی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران ، Riahy_simin@yahoo.com
چکیده: (1303 مشاهده)
مقدمه: از عوامل تاثیر گذار در انجام بهینه ماموریتهای نظامی آمادگی جسمانی است. تمرینات بدنی به منظور افزایش آمادگی جسمانی با آسیب های عضلانی اسکلتی همراه است که علاوه بر کاهش کیفیت نحوه انجام وظایف هزینه بسیاری نیز به سیستم درمانی وارد میکند. هدف از این مطالعه شناخت میزان شیوع و نوع آسیبهای اسکلتی- عضلانی ناشی از تمرینات نظامی و عوامل خطر ساز آن و در نهایت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آن ها میباشد.
مواد وروشها: این مطالعه یک پژوهش مروری روایتی است. به منظور جستجوی مقالات مرتبط، کلمات کلیدی military, injury, prevention, skeletal muscle از پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar, PubMed, Scopus و مقالات معتبر فارسی بدون محدودیت زمانی استفاده شد.
یافته ها: نتایج حاکی از شیوع بالای آسیبهای عضلانی اسکلتی ناشی از آموزش نظامی میباشد. از شایعترین آن ها میتوان از Overuse، Stress fracture، کشیدگی عضلانی و پیچ خوردگی ها بخصوص در اندام تحتانی نام برد. شیوع، نوع و محل آسیب در رسته های مختلف نظامی به دلیل تفاوت در روش تمرینی متفاوت است برای مثال برای مثال در تفنگداران دریایی Stress fracture و Overuse در افراد پیاده نظام Stress fracture شیوع دارد. به طور کلی عوامل خطر ساز آسیب به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم بندی میشوند. عوامل خطر ساز داخلی شامل: سن، جنس، سطح آمادگی جسمانی، توده بدنی، خستگی و ساختار بدنی است. عوامل خطر ساز خارجی حمل بار سنگین، کفش، نوع ورزش، سطح زمین، کمبود غذایی و بیخوابی میباشد. به منظور کاهش این عوامل راهکارهایی مانند طراحی تمرین با توجه به سطح آمادگی جسمانی و ساختار بدنی سربازان، استفاده از روشهای جدید تمرینی که با آسیب کمتری همراه میباشند، تغذیه و استراحت کافی، آموزش مربیان و کادر درمانی و بهینه سازی تجهیزات نظامی مانند کفش و کوله پشتی را نام برد.
بحث و نتیجه گیری: به نظر میرسد تعدیل موفقیت آمیز این عوامل میتواند در کاهش آسیب ها عضلانی اسکلتی و ارتقاء آموزش نیروهای نظامی موثر باشد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مقالات کامل دریافت: 1400/10/28 | پذیرش: 1401/1/30 | انتشار: 1401/1/1