دوره 16، شماره 4 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( زمستان 1400) 1400 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 42-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yadollahi S, Heydarpoor S, Fereidooni M. Prevalence of Workplace Violence of Emergency Medical Staff and Relevant Factors in Chaharmahal-Bakhtyari Province in 2020. Paramedical Sciences and Military Health 2021; 16 (4) :35-42
یداللهی سلمان، حیدرپور صادق، فریدونی مهدی. بررسی شیوع خشونت محل کار و عوامل موثر در بروز آن علیه کارکنان فوریت های پزشکی استان چهار محال و بختیاری در سال 1399. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1400; 16 (4) :35-42

1- گروه فوریت های پزشکی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد،، شهرکرد، ایران
2- گروه فوریت های پزشکی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد،، شهرکرد، ایران ، sadeghheydarpoor@gmail.com
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تهران، تهران، ایران
مقدمه: در سال های اخیر خشونت محل کار در حوزه سلامت با روند فزاینده ای گزارش شده است. هدف این مطالعه بررسی شیوع خشونت محل کار در کارکنان فوریت های استان چهارمحال و بختیاری و عوامل مؤثر بر آن است.
مواد و رو ش ها: پژوهش حاضر توصیفی - مقطعی بود که در سال 1399 انجام شد. جامعه مورد پژوهش شامل 125 نفر ازکارکنان پایگاه های فوریت های پزشکی استان چهارمحال و بختیاری بودند. در این پژوهش، به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی استاندارد خشونت محل کار استفاده شد. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام و تعداد آن ها 125 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی از جمله درصد و فراوانی و تحلیلی از جمله آزمون فیشر استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که 88% کارکنان فوریت های پزشکی خشونت محل کار را در یک سال گذشته تجربه داشته اند که 36% خشونت فیزیکی و 54/4% خشونت کلامی و 9/6%خشونت فرهنگی بوده است. 62/4%(78) نفر از کارکنان منبع خشونت را همراهان بیمار بیان کردند. 84% اعتقاد داشتند که رویه مناسبی برای گزارش دهی خشونت در محل کارشان وجود ندارد. رابطه معنی داری بین سن، وضعیت تاهل و سابقه کاری با تجربه خشونت در کارکنان فوریت های پزشکی وجود نداشت (0/05=P).
بحث ونتیجه گیری: کارکنان فوریت های پزشکی در معرض خشونت بالایی قرار دارند. آموزش های اختصاصی برای پرسنل فوریت های پزشکی در زمینه کنترل خشونت و آموزش رسانه ها به مردم انجام گیرد تا ارتقای سطح سلامت عمومی و کاهش فرسودگی شغلی مشارکت کنندگان فراهم شود.

دریافت: 1400/9/28 | پذیرش: 1401/1/1 | انتشار: 1401/1/1