دوره 16، شماره 3 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( پاییز 1400) 1400 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 65-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kazemi E, mehrabi N, hajipurtalebi A. An Overview of the Artificial Intelligence Applications in Identifying and Combating the Covid-19 Pandemic. Paramedical Sciences and Military Health 2021; 16 (3) :52-65
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-280-fa.html
کاظمی عرفان، محرابی ناهید، حاجی پور طالبی علی. مروری بر کاربردهای هوش مصنوعی در شناسایی و مقابله با بیماری همه گیر کووید-19. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1400; 16 (3) :52-65

URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-280-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اجا، تهران، ایران ، erfankazemicr7@gmail.com
2- گروه فن آوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
3- کارشناس فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ارتش
چکیده:   (4317 مشاهده)
مقدمه: در اواخر سال 2019 با شیوع بیماری نوظهور کووید-19 و در ادامه با پاندمی و همه گیر شدن آن، سراسر جهان درگیر این بیماری شدند. به همین منظور پژوهشگران در حوزه های مختلف، در جست و جوی کشف راه حل مشکلات مرتبط با کنترل و مدیریت بحران های به وجود آمده هستند. قدرت انتقال ویروس کرونای جدید باعث جلب توجه کارشناسان در استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی و مقابله با این همه گیری شده است. هوش مصنوعی اشاره به نرم افزارهایی دارد که علاوه بر تجزیه و تحلیل داده ها می تواند قدرت تصمیم گیری داشته باشد.در این مطالعه به بررسی استفاده های هوش مصنوعی در زمان پاندمی بیماری کووید-19 پرداخته شده است. 
مواد و روش ها: این تحقیق از نوع نظری و از لحاظ روش به شیوه مروری با جست و جوی کلمات کلیدی هوش مصنوعی، بیماری همه گیر، کووید-19 ، در پایگاه های داده های  اینترنتی pubmed , SID , scopus , sciensce direct و همچنین موتور جستجوگر google scholar  انجام گرفته است. پس از اعمال معیارهای ورود و خروج11 مقاله از میان 37 مقاله برای بررسی انتخاب شدند.
یافته ها: در مطالعات بررسی شده به توصیف هوش مصنوعی و گاربرد آن در پزشکی، ویروس کرونا و علائم و نحوه انتقال، مزیت های استفاده از هوش مصنوعی در بحران همه گیری کرونا و کمک به تشخیص سریع، مانیتورینگ مراحل درمان، اپیدمیولوژی و رد یابی مناطق آلوده، مدیریت سیستم دارویی، کاهش حجم کار پرسنل درمانی، روش های تشخیص قطعی کووید 19 مبتنی بر هوش مصنوعی و برنامه های آزمایشگاهی با تأکید بر هوش مصنوعی اشاره شده است. است. از هوش مصنوعی در تشخیص سریع، نظارت بر افراد مبتلا به کووید- 19 ، توسعه درمان، تسهیل تحقیقات، پیشگیری، طراحی دارو و واکسن می توان استفاده نمود. نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی از شبکه های هوشمند طراحی شده برای تقلید از فرایندهای تفکر انسان استفاده می‌کند.
بحث و نتیجه گیری:  هوش مصنوعی می تواند الگوی فراتر از قوانین تعریف شده را بشناسد و حجم قابل توجهی از اطلاعات را از آنچه انسان می تواند مدیریت کند تجزیه و تحلیل نماید.سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی این امکان را فراهم می کند که بتوان موارد مشکوک به کووید-19 را با کمترین تماس پرسنل درمانی با بیماران مورد شناسایی قرار داد، و ادامه روند درمانی را تحت نظارت گرفت.
متن کامل [PDF 628 kb]   (2727 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1400/9/21 | پذیرش: 1400/10/13 | انتشار: 1401/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی می باشد.

© 2015 All Rights Reserved | Paramedical Sciences and Military Health