دوره 9، شماره 2 - ( 10-1393 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 32-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

صالحی وزیری علیرضا، صادقی مجتبی. مقایسه آگاهی پرستاران و پیراپزشکان بیمارستان دکتر میرحسینی و 576 ارتش شیراز از منشور حقوق بیمار در سال 1393. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1393; 9 (2) :28-32

1- بیمارستان 576 ارتش شیراز ، alireza_2000969@yahoo.com
مقدمه: رضایتمندی از مشخصه های اثر بخشی بیمارستان محسوب می شود ولازمه دستیابی به آن رعایت حقوق بیماران است. بنابراین ضروری است که کلیه کادر درمانی و افراد درگیر با بیمار، به خصوص پرستاران و پیراپزشکان، از منشور حقوقی بیمار آگاهی کامل داشته وخود را ملزم به رعایت آن بدانند. روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع مقطعی است. جامعه پژوهش را82 نفر پرستار،31نفر پیراپزشک و34نفر هم در رشته های دیگر تشکیل دادند.ابزار گرداوری داده پرسشنامه، مشتمل بر سه بخش بود .قسمت اول مربوط به اطلاعات دموگرافیک (سن و جنس، مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی) قسمت دوم چند سوال درباره مناسب بودن محل نصب منشور حقوق بیمار، مناسب بودن محتوای آموزشی دانشگاه درباره منشور حقوق قسمت سوم هم مربوط به آگاهی که شامل 29سوال ویک سوال هم پیشنهادهای پرسنل جهت جبران خلا اطلاعاتی می باشد. یافته ها: نتایج نشان داد که 58%از کادر درمانی بیمارستان ارتش و57%ازکادر درمانی بیمارستان میرحسینی به سوالات جواب صحیح دادند که این نشان دهنده سطح بالای آگاهی کادردرمانی بیمارستان ارتش بود. در این پژوهش جهت تعیین ارتباط بین متغیرهای مختلف از آزمون آماری ANOVAاستفاده شد. نتیجه آزمون نشان دادکه اختلاف معنی دارآماری بین جنس زن و مرد و میزان آگاهی وجود نداشت p>0.05)) همچنین بین آگاهی کادر درمانی دو بیمارستان خصوصی و نظامی نیز اختلاف معنی دار وچود نداشت p>0.05)) نتیجه گیری: بر اساس نتایج، بایستی ارائه هندگان خدمات بهداشتی درمانی بالاخص گروه پزشکی از مفاد منشور حقوق بیمار آگاهی داشته باشند وضروری است مدیران بیمارستان با برنامه ریزی بهتر بستری مناسب جهت اجرای بهتر منشور حقوق بیمار فراهم کنند.
دریافت: 1394/5/25 | پذیرش: 1394/5/25 | انتشار: 1394/5/25