دوره 16، شماره 2 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( تابستان 1400) 1400 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 41-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

Motamedzadeh M, Sarvary M H, Ebadi A. Comparison of Quality Nursing Safe Care in Corona and Non-Corona Wards. Paramedical Sciences and Military Health 2021; 16 (2) :34-41
معتمدزاده محمود، سروری محمد هادی، عبادی عباس. مقایسه کیفیت مراقبت ایمن پرستاری در بخش های کرونایی و غیرکرونایی. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1400; 16 (2) :34-41

1- گروه پرستاری مراقبت ویژه، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران ، motamed139@gmail.com
2- گروه پرستاری مراقبت ویژه، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند ، ایران
3- مرکز تحقیقات و علوم رفتاری، انستیتو سبک زندگی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله، تهران، ایران
مقدمه: مراقبت ایمن یکی از دغدغه های اساسی در مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا است، بنابراین ارائه مراقبت ایمن می تواند در ارتقاء سلامت بیمار نقش مهمی ایفا کند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه کیفیت مراقبت ایمن پرستاری در بخش های کرونایی و غیرکرونایی انجام شد.
مواد و روش­ ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی- تحلیلی بوده که  در آن وضعیت ارائه مراقبت های ایمن توسط پرستاران شاغل در بخش های کرونایی و غیرکرونایی بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) شهر تهران در سال 1399 مورد مقایسه قرار گرفت. نمونه گیری به صورت تمام شماری  انجام گرفت و جامعه آماری شامل  کلیه پرستاران شاغل در بخش های کرونایی و غیرکرونایی بود. تکمیل پرسشنامه ها  توسط سرپرستاران و با استفاده از دو پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی پرستاران و ابزار مراقبت ایمن بیمار رشوند و همکاران  انجام گرفت.
یافته ها: عملکرد پرستاران در مراقبت از بیماران در بخش های کرونایی و غیر کرونایی در سطح متوسط بود. ابعاد مختلف کیفیت مراقبت(مهارت های پرستاری، ایمنی روانی، نیازهای جسمی و کار تیمی) در بخش کرونایی و غیر کرونایی تفاوت معناداری نشان نداد (0.05<P).
بحث و نتیجه گیری:  علیرغم واگیر دار بودن بیماری و ترس از ابتلا، پرستاران در همه شرایط انجام وظیفه می کنند. از طرف دیگر باتوجه به  متوسط بودن کیفیت مراقبت ایمن در بخش های  کرونایی و غیر کرونایی اهمیت توجه به این بخش ها جهت ارتقاء مراقبت بسیار حائز اهمیت است و توجه مسئولین و برنامه ریزان جهت افزایش نیرو، افزایش انگیزه پرستاران جهت تداوم مراقبت و ارتقا آن بسیار حائز اهمیت است.
واژه‌های کلیدی: کیفیت، مراقبت ایمن، پرستار، کرونا
دریافت: 1400/3/7 | پذیرش: 1400/8/16 | انتشار: 1400/6/30