دوره 15، شماره 4 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( زمستان 1399) 1399 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moeeni F, Sepehrnia N, Karbasi T, Taheri E, Saghafi Khadem S, Nazemi M. Effectiveness of Motivational Interview on Improving Physical and Mental Health in Patients with Multiple Sclerosis. Paramedical Sciences and Military Health 2020; 15 (4) :1-10
معینی فاطمه، سپهرنیا نسرین، کرباسی تینا، طاهری احسان، ثقفی خادم سهراب، ناظمی محسن. اثربخشی مصاحبه ی انگیزشی بر بهبود سلامت جسمانی و روانی در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1399; 15 (4) :1-10

1- گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی ارتش تهران، تهران، ایران
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم پزشکی تهران، ایران
3- گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
4- گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران ، Ps.ehsantaheri72@gmail.com
5- گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
6- گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بیرجند، خراسان جنوبی، ایران
مقدمه: بیماری مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری التهابی مزمن، ناتوان کننده و پیش رونده است که دارای ابعاد وسیع جسمی و روانی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی مصاحبه ی انگیزشی بر بهبود سلامت جسمی و روانی این بیماری انجام شد.
مواد و روش ها: بدین منظور از بیماران مبتلا به ام اس مراجعه کننده به بیمارستان های قائم و امام رضا(ع) شهر مشهد تعداد 24  نفر به شیوه ی داوطلبانه انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل (هرگروه 12 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش طی 5 جلسه، مصاحبه ی انگیزشی به شیوه ی گروهی را دریافت کردند و گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. متغیرهای وابسته در دو نوبت پیش آزمون و پس آزمون مورد اندازه­ گیری قرار گرفت. برای اندازه­گیری متغیر از مقیاس کیفیت زندگی بیماران ام اس استفاده شد.
یافته ها: تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کواریانس چند متغیره نشان داد که با کنترل اثرات پیش آزمون، مصاحبه ی انگیزشی گروهی اثر معناداری بر بهبود سلامت جسمی و روانی بیماری داشت.
بحث و نتیجه گیری: مطالعه ی حاضر نشان می دهد که مصاحبه ی انگیزشی گروهی با تکیه بر اصولی نظیر همدلی و حمایت از کارآیی شخصی مراجع  باعث بهبود علائم جسمانی و روانی بیماری ام اس می شود.
دریافت: 1400/1/30 | پذیرش: 1400/2/30 | انتشار: 1399/12/30