دوره 15، شماره 4 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( زمستان 1399) 1399 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 49-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholamhosseini L, Mehrabi N, Rezazadeh A, kabodian F. Evaluation of Barriers and Facilitators Affecting the Implementation of Electronic Health Records in Iran. Paramedical Sciences and Military Health 2020; 15 (4) :43-49
غلامحسینی لیلا، محرابی ناهید، رضا زاده علی، کبودیان فرشاد. ارزیابی موانع و تسهیل‌گرهای مؤثر بر پیاده‌سازی پرونده الکترونیک سلامت در ایران. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1399; 15 (4) :43-49

1- گروه فن آوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران
مقدمه: با وجود توسعه فناوری اطلاعات در حیطه سلامت، هنوز هم فرایند به کار گیری پرونده الکترونیک سلامت، دشوار به نظر می رسد. بنابراین، شناسایی موانع اجرایی، به حذف مشکلات و تعیین راهکارهای مؤثر بر پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت در ایران کمک خواهد کرد.
مواد و رو ش ها: مطالعه حاضر از نوع مروری بوده و جامعه پژوهش شامل مستندات مرتبط با موانع و تسهیل گرهای مؤثر بر پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت بود. جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Magiran ،Iran Medex ،SID و موتور جستجوگرGoogle Scholar انجام شد. از میان 152 منبع بازیابی شده، تنها 14 منبع بررسی شدند. برای همین منظور، پیش نویس فرم گردآوری داده در نرم افزار اکسل طراحی و پس از دریافت نظرات متخصصان و انجام اصلاحات لازم روایی فرم نهایی تائید
شد. سپس، منابع منتخب براساس اهداف مطالعه در فرم گردآوری داده وارد شده و تحلیل روایتی انجام شد.
یافته ها: مهم ترین موانع اجرایی برای پیاده سازی EHR، محدودیت های نگرشی و رفتاری افراد و تغییرات سریع سازمانی بودند. بنابراین، برای تضمین نگرش مثبت ارائه دهندگان مراقبت سلامت نسبت به این موضوع، توجه به آموزش و مشارکت کاربران در مراحل فرایند پیاده سازی ضروری است.
اگر کاربران سیستم، از اهداف، مزایا و تاثیر مثبت EHR آگاهی داشته و استانداردهای مربوط به حفظ محرمانگی، امنیت داده و قابلیت تبادل پیام را درنظرگیرند، مقاومت آن ها نسبت به تغییرات کاهش یافته، و آمادگی برای پذیرش این تغییر افزایش می یابد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد که به کارگیری افراد با تجربه و متخصص، ارائه آموزش های لازم و بسترسازی فنی جهت پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت، همراه با اختصاص منابع مورد نیاز، راه را برای به کارگیری این فن آوری هموار می سازد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1399/10/20 | پذیرش: 1399/11/6 | انتشار: 1399/12/30