دوره 12، شماره 4 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (زمستان 1396) 1395 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 37-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdikia H, Khatibi A, Saadati F. Simulation of Dielectric Probe to Study the Basic Parameters in Diagnosis of Skin Cancer by COMSOLMULTYPHYSICS Software. Paramedical Sciences and Military Health 2017; 12 (4) :26-37
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-147-fa.html
مهدی کیا حامد، خطیبی علی، سعادتی فریبا. شبیه سازی پروب دی الکتریک به منظور بررسی پارامترهای اساسی در تشخیص سرطان پوست با استفاده از نرم افزار کامسول. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1395; 12 (4) :26-37

URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-147-fa.html


1- پژوهشکده لیزر و پلاسما، دانشگاه شهید بهشتی، تهران ، h _mehdikia@sbu.ac.ir
2- گروه فیزیک کاربردی و مواد پیشرفته، دانشکده فیزیک، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
3- گروه فیزیک کاربردی و مواد پیشرفته، دانشکده فیز کی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
چکیده:   (3814 مشاهده)
مقدمه: ملانوما نوعی سرطان پوست است که از سلول های ملانوسیت شروع می شود. روشهای معمول در تشخیص سرطان پوست شامل اندازه گیریهای فاکتورهایی مانند سایز، شکل و رنگ تومور پوست، بی نظمی در محل تومور، ایجاد زخم، تمایل به خونریزی و نیز لمس محل ایجاد ضایعه می باشند. تلاش ها برای یافتن مدلهای ساده و بی خطر همواره ادامه دارد.
مواد و روش‌ها: مدل مد نظر به صورت 2 بعدی متقارن از یک موجبر دایروی فلزی ، یک میله دی الکتریک مخروطی شکل PTFE  و یک فانتوم  )یک تکه از بافت پوست) تشکیل شده است که با استفاده از نرم افزار COMSOLMULTYPHYSICS طراحی شده و سپس میدانهای الکتریکی عبوری و بازتابی، پروفایل دما، میزان نکروز شدن بافت و میدان دور آنها در فرکانس های GHz  35 و GHz 95 و توان mW  1 به دست آمدند. پروفایل های به دست آمده در مدت 10 زمان دقیقه محاسبه شدند.
نتایج: در زمانی که بافتی وجود ندارد میدان کاملا عبوری بوده و میدان در انتهای نوک مخروطی پروب رفته رفته واگرا می شود. اما در حالتی که بافت پوست قرار می گیرد انعکاس امواج الکترومغناطیس نیز مشاهده می شود. نکروز بافت: روند میزان رشد نکروز با گذشت زمان در زمانهای 0، 25/0 ، 5/0 ، 1 ، 2 ، 5 و 5/7 دقیقه بررسی شد و مشخص شد که در زمان 5/7 دقیقه تقریبا کل ناحیه تومور تحت تابش قرار گرفته است .تاثیر دما: زمانی که میدان الکترومغناطیسی به بافت تابیده می شود بافت های سالم و سرطانی رنگ های مختلفی به خود می گیرند. تفاوت رنگها لکه های نسبتا داغتر را نشان می دهد در حالی که دما هنوز نزدیک دمای اولیه در حدود C 34 است. میدان دور: مشخص شد که پروفایل میدان دور به شدت وابسته به فرکانس تابشی بوده و الگوی ان در فرکانس های GHz 95 وGHz 35 کاملا باهم متفاوت می باشد.
بحث و نتیجه گیری: از آنجایی که پاسخ امواج میلی متری به فرکانس های 95GHz  وGHz 35 به اجزایی که حاوی آب می­باشند خیلی حساستر از سایر فرکانس ها می باشد و بافت پوست توموری دارای رطوبت بیشتری نسبت به پوست سالم است استفاده از این امواج می تواند یک راه مؤثر برای تشخیص بیماری ها باشد.
متن کامل [PDF 8774 kb]   (2144 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1397/2/17 | پذیرش: 1397/2/17 | انتشار: 1397/2/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی می باشد.

© 2015 All Rights Reserved | Paramedical Sciences and Military Health