دوره 16، شماره 3 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی ( پاییز 1400) 1400 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 73-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه پیام نور، واحد بین الملل قشم، قشم، ایران
2- گروه آموزش سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
3- گروه اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، Ghavisaeed@gmail.com
چکیده:   (1514 مشاهده)
مقدمه: امروزه فناوری های نوینی به منظور رقابت پذیری بیشتر و افزایش کیفیت خدمات در سازمان‌های ارئه کننده خدمات بهداشتی و در مانی به کار گرفته شده اند. هدف از این مطالعه بررسی کاربردهای فناوری اینترنت اشیا در حوزه سلامت می باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مروری در سال 1400 انجام شد در این مطالعه PubMed و Scopus  در محدوده زمانی 2015 به بعد و مقالات انگلیسی مورد جستجو قرار گرفت. برای ساخت راهبرد جستجو از کلمات کلیدی سلامت، بیمارستان، درمان، مراقیت بهداشتی و اینترنت اشیا استفاده و جستجو در عنوان و خلاصه مقالات انجام شد. از 214 مطالعه 22 مقاله مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: استفاده از فناوری اینترنت اشیا باعث تسریع فرایندهای درمانی، ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده و کاهش هزینه های مالی می گردد. این فناوری در قسمت های مختلف بهداشت و درمان از اورژانس تا مدیریت درمان بیماری های مزمن کاربرد دارد. جمع آوری، انتقال و تحلیل سریع داده ها از دیگر مزایای استفاده از این فناوری در صنعت مراقبت بهداشت و درمان است. مهمترین چالش به کارگیری این فناوری در حوزه سلامت محرمانگی اطلاعات می باشد.
بحث و نتیجه گیری: علی‌رغم اینکه اینترنت اشیاء می تواند در مدیریت ارائه خدمات مراقبت بهداشتی و درمانی نقش مهمی داشته باشد، اما استفاده از این فناوری در بیمارستان ها و مراکز مراقبت بهداشتی و درمان با مشکلاتی رو به رو است. بنابراین شناسایی موانع و چالش های این حوزه و تلاش در رفع آن، آینده روشنی را برای این فناوری در زمینه سلامت به همراه خواهد داشت.
متن کامل [PDF 951 kb]   (1771 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1400/8/7 | پذیرش: 1400/10/14 | انتشار: 1401/1/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.