دوره 13، شماره 2 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (تابستان 1397) 1397 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 64-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه اتاق عمل، مرکز پیوند اعضاء و دیالیز منتصریه، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، sadeghim8@yahoo.com
2- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (7869 مشاهده)
مقدمه: در طی سالیان طولانی نارسایی کلیه ایجاد شده به دنبال اختلالات کبدی، مانعی در برابر پیوند کبد در این دسته از بیماران محسوب می شد. پس از معرفی سیستم نمره دهی مراحل مختلف بیماری کبدی، پیوند همزمان کلیه و کبد یک اقدام درمانی مناسب در بیمارانی که در مراحل پایانی بیماری کبدی قرار دارند و مبتلا به نارسایی کلیه ثانویه نیز می باشند، شناخته شد. در این مطالعه به گزارش یک مورد پیوند همزمان کلیه و کبد خواهیم پرداخت.
توصیف بیمار: بیمار آقای 18 ساله دارای نارسایی کبدی و سنگ راجعه کلیوی که دچار مرحله نهایی نارسایی کلیوی شده و از 8 ماه قبل تحت همودیالیز قرار می گرفت. پس از بررسی های انجام شده، بیمار کاندید جراحی پیوند همزمان کلیه و کبد قرار گرفت.
یافته ها:  پس از پذیرش بیمار در اتاق عمل، در پوزیشن سوپاین قرار گرفت و بیهوشی عمومی انجام گردید. ابتدا تیم پیوند کلیه مداخله جراحی را با برش جراحی گیبسون در سمت چپ بیمار انجام دادند و پس از اتمام انجام پیوند کلیه، انجام جراحی پیوند کبد با انسزیون شورون صورت گرفت و کبد اهدایی پیوند زده شد. پس از اتمام عمل بیمار جهت انجام مراقبتهای تکمیلی به بخش مراقبتهای ویژه انتقال داده شد.
نتیجه گیری: با توجه به افزایش امید به زندگی در بیمارانی که تحت عمل پیوند چند ارگان به طور همزمان قرار می گیرند، امروزه پیوند همزمان کلیه و کبد به عنوان یک روش انتخابی در بین بیماران مبتلا به نارسایی کبد محسوب می شود که انتطار است این مهم مد نظر متخصصان این زمینه قرار بگیرد.
 
متن کامل [PDF 2558 kb]   (2482 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1396/12/17 | انتشار: 1397/6/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.