دوره 11، شماره 1 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (بهار 1395) 1395 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 63-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشکده عقیدتی سیاسی شهید محلاتی سپاه ، ehsanmoradi779@yahoo.com
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی،
3- دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (12775 مشاهده)

مقدمه و هدف : تمامی انسان ها جهت حفظ و ارتقاء سلامت خود و همچنین دستیابی به کارآیی جسمی و روانی مطلوب، نیازمند تغذیه مناسب می باشند. تغذیه صحیح ضمن تامین کالری و مواد مغذی مورد نیاز بدن، از افزایش یا کاهش نامناسب وزن و همچنین طیف وسیعی از اختلالات جسمی و روانی مرتبط با تغذیه جلوگیری نموده و سبب ارتقاء قابلیت های فرد می گردد. نظامیان ، به عنوان افرادی که زندگی فعال و پر تنشی دارند نیز از این قاعده مستثنی نیستند و بنا به شرایط جسمی و روحی خاص خود ، نیازمند تغذیه ای ویژه می باشند. بدیهی است که ارائه یک جیره غذایی دقیق برای نظامیان، نیازمند بررسی هایی جامع در خصوص سن، جنس، شرایط آنتروپومتریک، نوع فعالیت نظامی و امکانات و مقتضیات موجود از یک سو، و همکاری تمامی بخش های مرتبط از سویی دیگر می باشد.

مواد و روش ها : این تحقیق از نوع نظری و از لحاظ روش به شیوه تحلیل محتوا (Content Analysis) انجام گرفته و لازم به ذکر است از مطالبی استفاده شده که صحت آن ها در مقالات متعدد به اثبات علمی رسیده و صرفاً نظریه یا تئوری نیست.

یافته ها : از نظر نظامی، جیره (Ration) مقدار سهم غذای کافی برای یک فرد نظامی در یک روز است. جیره عملیاتی (operational Ration) یک اصطلاح کلی برای جیره‌های مورد استفاده در مناطق عملیاتی و جنگی است. برای جیره‌های عملیاتی، انتخاب یک جیره خاص یا یک نوع وعده غذایی برای افراد یا گروه‌ها به شرایط لجستیکی و تاکتیکی، شرایط محیطی مصرف غذا ، نوع ماموریت، وضعیت دشمن، منطقه عملیات و شرایط زمانی بستگی دارد.

بحث و نتیجه گیری : توانایی فیزیکی و جسمانی یک نظامی برای حظور در مناطق مختلف زیستی و جنگی مستلزم تامین عوامل و فاکتورهایی است تا سیستم ایمنی بدن او تضعیف نگردد .یک نظامی می باید  در سطح مطلوب و بالای سلامت باشد تا توان مکفی برای مدیریت ؛ مبارزه و مقابله را داشته باشد. شرایط سخت آب و هوایی ؛ تغذیه و بهداشت نامطلوب  و سایر استرس های محیطی از عوامل کاهنده توان فیزیکی و بالتبع رزمی یک رزمنده است.

متن کامل [PDF 2924 kb]   (4280 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: چکیده مقالات
دریافت: 1395/1/23 | پذیرش: 1395/2/28 | انتشار: 1395/3/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.