دوره 11، شماره 1 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (بهار 1395) 1395 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 63-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pahlevan Nejad M, Moradi E, Moradi F. Nutrition and Military Rations in Operational Areas with an Emphasis on Food Content. Paramedical Sciences and Military Health 2016; 11 (1) :56-63
URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-74-fa.html
پهلوان نژاد محسن، مرادی احسان، مرادی فاطمه. تغذیه و جیره نظامی در مناطق عملیاتی با تأکید بر محتوای غذایی. علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی. 1395; 11 (1) :56-63

URL: http://jps.ajaums.ac.ir/article-1-74-fa.html


1- دانشکده عقیدتی سیاسی شهید محلاتی سپاه ، ehsanmoradi779@yahoo.com
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی،
3- دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (9901 مشاهده)

مقدمه و هدف : تمامی انسان ها جهت حفظ و ارتقاء سلامت خود و همچنین دستیابی به کارآیی جسمی و روانی مطلوب، نیازمند تغذیه مناسب می باشند. تغذیه صحیح ضمن تامین کالری و مواد مغذی مورد نیاز بدن، از افزایش یا کاهش نامناسب وزن و همچنین طیف وسیعی از اختلالات جسمی و روانی مرتبط با تغذیه جلوگیری نموده و سبب ارتقاء قابلیت های فرد می گردد. نظامیان ، به عنوان افرادی که زندگی فعال و پر تنشی دارند نیز از این قاعده مستثنی نیستند و بنا به شرایط جسمی و روحی خاص خود ، نیازمند تغذیه ای ویژه می باشند. بدیهی است که ارائه یک جیره غذایی دقیق برای نظامیان، نیازمند بررسی هایی جامع در خصوص سن، جنس، شرایط آنتروپومتریک، نوع فعالیت نظامی و امکانات و مقتضیات موجود از یک سو، و همکاری تمامی بخش های مرتبط از سویی دیگر می باشد.

مواد و روش ها : این تحقیق از نوع نظری و از لحاظ روش به شیوه تحلیل محتوا (Content Analysis) انجام گرفته و لازم به ذکر است از مطالبی استفاده شده که صحت آن ها در مقالات متعدد به اثبات علمی رسیده و صرفاً نظریه یا تئوری نیست.

یافته ها : از نظر نظامی، جیره (Ration) مقدار سهم غذای کافی برای یک فرد نظامی در یک روز است. جیره عملیاتی (operational Ration) یک اصطلاح کلی برای جیره‌های مورد استفاده در مناطق عملیاتی و جنگی است. برای جیره‌های عملیاتی، انتخاب یک جیره خاص یا یک نوع وعده غذایی برای افراد یا گروه‌ها به شرایط لجستیکی و تاکتیکی، شرایط محیطی مصرف غذا ، نوع ماموریت، وضعیت دشمن، منطقه عملیات و شرایط زمانی بستگی دارد.

بحث و نتیجه گیری : توانایی فیزیکی و جسمانی یک نظامی برای حظور در مناطق مختلف زیستی و جنگی مستلزم تامین عوامل و فاکتورهایی است تا سیستم ایمنی بدن او تضعیف نگردد .یک نظامی می باید  در سطح مطلوب و بالای سلامت باشد تا توان مکفی برای مدیریت ؛ مبارزه و مقابله را داشته باشد. شرایط سخت آب و هوایی ؛ تغذیه و بهداشت نامطلوب  و سایر استرس های محیطی از عوامل کاهنده توان فیزیکی و بالتبع رزمی یک رزمنده است.

متن کامل [PDF 2924 kb]   (3414 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: چکیده مقالات
دریافت: 1395/1/23 | پذیرش: 1395/2/28 | انتشار: 1395/3/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی می باشد.

© 2015 All Rights Reserved | Paramedical Sciences and Military Health