دوره 13، شماره 3 - ( علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی (پاییز 1397) 1397 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 19-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه رادیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
2- گروه رادیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران ، vsaba@aut.ac.ir
چکیده:   (3063 مشاهده)
مقدمه: تغییرات دینامیکی مغز دارای اطلاعات معنادار و مهمی هستند که تاثیرات آن ها در حالات مختلف احساسی افراد در سیگنالهای مغزی بروز می یابند. در این مطالعه با الگوگیری از نظریه آشوب، از روش تابع نگاشت پوانکاره، برای استخراج اطلاعات مرتبط با حالات احساسی افراد بهره برده ایم. به بیان دیگر در این مطالعه به بررسی رابطه معنادار میان خصوصیات آشوب گونه سیگنا لهای مغزی و سطح احساسات تحریک شده افراد پرداخت هایم.
مواد و روشها: پایگاه داده گان «دیپ » با اطلاعات بیولوژیکی 32 نفر در حین تماشای 40 موزیک ویدئو یک دقیقه ای که شامل 32 کانال از سیگنالهای مغزی بود، در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت. هر یک از ویدئوهای استفاده شده در این مجموعه داده طوری انتخاب شده اند که موجب برانگیختن چهار زمینه احساسی «خوشایندی”، “برانگیختگی »، “میزان تسلط” و “دوست داشتن” شده اند. با استفاده از تابع نگاشت پوانکاره، میزان تغییرات دینامیک سیگنالهای مغزی را در هر یک از چهار زمینه احساسی بیان شده تحلیل نموده ایم.
یافته ها: با استفاده از آنالیز آماری Spearman میزان تاثیر هر یک از فیل مهای مشاهده شده بر ویژگی غیرخطی استخراج شده بررسی شده است. نتایج نشان داد ویژگ یهای مرتبط با نگاشت پوانکاره در ایجاد تمایز بین سطوح مختلف "خوشایندی” (P<0/05)، “برانگیختگی" (P<0/01)، “میزان تسلط” ( 05/P<0 ) و “دوست داشتن” (05/P<0) توانایی مطلوبی دارند. به طور خاص، این روش ها زمینه احساسی “میزان تسلط » و «دوست داشتن » را نسبت به دیگر احساسات در الکترودهای بیشتری بروز دادند.
بحث و نتیجه گیری: تفسیر نتایج نشان می دهد که بررسی فعالیت مغز به وسیله رو شهای غیرخطی و آشوبی توانایی قابل قبولی در تمایز بین حالات احساسی دارند و می توانند به عنوان یکی از رو شهای مورد اعتماد برای مطالعه ساختار مغز مورد استفاده قرار گیرند.
متن کامل [PDF 4357 kb]   (2362 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات کامل
دریافت: 1397/12/25 | پذیرش: 1397/12/25 | انتشار: 1397/12/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.