1- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، sadeghim8@yahoo.com
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده: (5113 مشاهده)
مقدمه: آگاهی تکنولوژیست اتاق عمل از قوانین و استانداردهای تدوین شده مرتبط با حقوق بیماران نقش موثری در حمایت از این حقوق و پیشبرد اهداف درمانی ، حقوقی و انسانی دارد.
روش کار: این مطالعه توصیفی مقطعی با مشارکت 143 نفر از تکنولوژیست های اتاق عمل شامل در 9 مرکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران براساس نمونه گیری بصورت سرشماری انجام گردید.ابزار پژوهش پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود و پایایی به روش آلفای کرونباخ و روایی صوری و محتوایی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزارspss نسخه 19و شاخص های آماری توصیفی ،آزمون کای دو، همبستگی پیرسون انجام گردید.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان می دهد که 19.6 درصد تکنولوژیست های از سطح آگاهی ضعیف ،39.2 درصد از سطح آگاهی متوسط و 41.3 درصد از سطح آگاهی خوب برخوردار بودند.بیشترین مبزان آگاهی در گویه"حق انتخاب پزشک مشاور" و کمترین میزان آگاهی مربوط به گویه"حق انتخاب وتصمیم گیری درخواست عدم احیا و درمان های اضافی"بود.
نتیجه گیری: بررسی ها نشان داد اکثریت تکنولوژیست های شرکت کننده در مطالعه از سطح آگاهی خوبی در خصوص منشور حقوق بیمار برخوردار بودند. پیشنهاد می شود با عنایت به اینکه بیشترین و کمترین میزان آگاهی مربوط به "حق انتخاب و تصمیم گیری آزادانه" بود، با آموزش کادر درمانی و بالا بردن آگاهی آن ها در جنبه های مختلف حقوق بیمار کارایی و کیفیت مراقبت های بهداشتی را به حداکثر رسانده و طرح دعوی و شکایت از تکنولوژیست ها را کاهش دهند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مقالات کامل دریافت: 1396/9/5 | پذیرش: 1396/9/22 | انتشار: 1396/9/30